50 yaş üstü izin kaç gün?

İçindekiler:

  1. 50 yaş üstü izin kaç gün?
  2. 10 yıllık çalışanın izin hakkı kaç gündür?
  3. Özel sektörde ücretsiz izin hakkı kaç gün?
  4. 14 günlük yıllık izin parası ne kadar?
  5. 10 ay çalışan yıllık izin kullanabilir mi?
  6. Cumartesi günleri yıllık izne dahil mi?

50 yaş üstü izin kaç gün?

4857 sayılı İş Kanunu'na tabi çalışanların izin süresi, iznini hak ettikleri tarihteki hizmet süresine göre belirlenir. Yasada hizmet süresine göre belirlenen izin hakları 50 yaşına henüz ulaşmamış çalışanlar için olup, 50 ve daha yukarı yaştaki çalışanların izin hakları 20 iş gününden az olamıyor.

10 yıllık çalışanın izin hakkı kaç gündür?

İşçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi, hizmet süresi; a) 1 yıldan 5 yıla kadar (beş yıl dâhil) olanlara 14 günden, b) 5 yıldan fazla 15yıldan az olanlara 20 günden, c) 15 yıl (dâhil) ve daha fazla olanlara 26 günden az olamaz.

Özel sektörde ücretsiz izin hakkı kaç gün?

İşverenin 6 aylık ücretsiz izni vermeme durumu olamaz. İlk doğumda 60 gün, ikincide 120 gün, üçüncüde 180 gün yarım günlük ücretsiz izin hakkını kullanabilirler.

14 günlük yıllık izin parası ne kadar?

3 yıldır çalıştığı için yıllık izin süresi 14 gündür. Brüt maaşı 3 bin Türk Lirasıdır. 3 bin lirayı bir aya yani 30 güne böldüğümüzde kalan miktarı 14 ile çarpmamız gerekir. Buna göre; 3000 TL maaş bölü 30 eşittir 100 TL.

10 ay çalışan yıllık izin kullanabilir mi?

İş Kanunu'na göre çalışanın izin hakkına sahip olması için en az aynı iş yerinde 1 yıl süreyle çalışmış olması gerekir. İşe giriş tarihinden deneme süresi de dahil olmak üzere 1 yılını doldurmuş olan işçiler, yıllık izin hakkı kullanabilir. Bu süreyi doldurmamış olan işçiler yıllık izin hakkına sahip değildir.

Cumartesi günleri yıllık izne dahil mi?

Hukuk Dairesi'nin Cumartesi gününün yıllık izinden sayılması ile ilgili birbirinden farklı görüşleri değerlendirilerek bir ilke kararı verilmiş bu karara göre; "bireysel veya toplu iş sözleşmeleriyle Cumartesi ve Pazar günleri hafta tatili günü olarak belirlenmişse, İş Kanunu'nun 56/5 maddesi gereği her iki gün yıllık ...