Nesil kelimesinin eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Nesil kelimesinin eş anlamı nedir?
  2. Yapıt eser eş anlamlı mı?
  3. Bolluk kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  4. Onur kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Yapıt kelimesinin Sesteşi nedir?
  6. Eser yerine ne kullanılır?
  7. Gezmek kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  8. Hülya sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Nesil kelimesinin eş anlamı nedir?

Öz Türkçe bir kelime olan kuşak, göbek ve batın manasına gelir. Bu sözcük cümle içerisinde nesil kelimesinin yerine kullanılabilir.

Yapıt eser eş anlamlı mı?

Ayrıca TDK'ya göre farklı eşanlamlıları da bulunmaktadır. ... Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında eser kelimesinin eş anlamlısı 'yapıt' olarak karşımıza çıkıyor. Tek başına ya da farklı cümlelerde hem yapıt hem de eser kelimesini kullanabilirsiniz.

Bolluk kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Bolluk kelimesinin eş anlamı ise bolluk bereket verimlilik refah fazlalık sözcüğü oluşturmaktadır. Bunun yanı sırada sıra bu kelimeler birbirinin yerlerine de kullanılabilir. Türkçede ki zıt ve eş anlamlı kelimeler bizlerin daha iyi konuşup cümle kurmamıza yardımcı olmalarıdır.

Onur kelimesinin eş anlamı nedir?

onur kelimesinin eş anlamlı sözcükleri : itibar, şeref, izzetinefis, haysiyet, öz saygı

Yapıt kelimesinin Sesteşi nedir?

Yapıt, Türk Dil Kurumu Sözlüğü içerisinde “emek sonucu ortaya konulan ürün” olarak tanımlanmaktadır. Bu manası ile yapıt sözcüğünün yerine aynı anlamı niteleyecek sözcük “eser” olarak kabul edilmektedir. Yapıt, kelimesinin eş anlamı sorulduğunda akla gelen en yaygın cevap eser olmaktadır.

Eser yerine ne kullanılır?

Bunlar; yapıt, yazıt, kitabe, ilahi gibi kelimelerdir. Bu kelimeler kullanım amacına göre değerlendirilmekte olup eser kelimesi yerine anlam kaybı yaşatmayacak alternatif kelimeler arasında yer alırlar.

Gezmek kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Seyahat kelimesinin en anlamlısı yolculuk kelimesidir. Yolculuk kelimesine ek olarak gezi ya da gezme kelimeleri de tercih edilebiliyor. Anlam bakımından hepsi aynı durumu ifade ediyor. Seyahat kelimesinin eş anlamlıları yolculuk, gez, ya da gezme olarak karşımıza çıkıyor.

Hülya sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Rüya, düş ve hülya kelimeleriyle eş anlamlı olan hayal sözcüğü Arapçadan dilimize geçmiştir.