Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?
  2. Mercimek çorbası hangi mercimekle yapılır?
  3. Mercimek çorbası nasıl sarı renk olur?
  4. Mercimek çorbasına zerdeçal konulur mu?
  5. Mercimek çorbası sıcak suyla mı yapılır soğuk suyla mı?
  6. Mercimek çorbasına kaç bardak su konur?
  7. Patatessiz mercimek çorbası olur mu?
  8. Kaç çeşit mercimek çorbası vardır?
  9. Kırmızı mercimek çorbasına hangi baharatlar konur?
  10. Mercimek çorbası neden katılaşır?
  11. Kırmızı mercimek çorbasına zerdeçal katılır mı?
  12. Kırmızı mercimek çorbasına zerdeçal ne kadar konur?
  13. Çorba sıcak suyla mı yapılır soğuk suyla mı?
  14. Bir bardak kırmızı mercimeğe ne kadar su?
  15. 8 kişilik mercimek çorbası nasıl yapılır?
  16. En kolay mercimek çorbası nasıl yapılır?
  17. Kaç çeşit mercimek var?
  18. Çorbaya baharat ne zaman katılır?

Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?

Mercimekleri bol suda yıkayın.Tereyağını eritin ve küp küp doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun. Soğan ve sarımsak hafif kavrulunca unu ilave edin ve 2-3 dakika unu kavurun. Çırpma teliyle unu çırpıyorken tavuk suyunu ilave edin. Mercimekleri de ilave edin ve kalan suyu da ilave edip kaynamaya bırakın.

Mercimek çorbası hangi mercimekle yapılır?

Baklagiller ailesinden olan mercimeğin farklı çeşitleri bulunuyor. Bunlar; kırmızı, sarı, kahverengi ve yeşil mercimektir. Hepsinden çorba yapılır ancak kırmızı mercimeğin tadı hepsinden ayrı güzeldir. Pişen ve süzülen kırmızı mercimek içine eklenen sebze ve baharatlarla birleşerek mide dostu bir çorba haline gelir.

Mercimek çorbası nasıl sarı renk olur?

Mercimek çorbasının renginin sapsarı olmasını istiyorsanız patates miktarını artırıp havuç koymayabilirsiniz. Son aşamada blender yerine sadece tülbent kullanarak süzerseniz de rengi sarı olacaktır.

Mercimek çorbasına zerdeçal konulur mu?

Mercimekleri iyice yıkayıp fazla sularını süzdürün. Derin bir tencerenin içerisine tereyağı, zeytinyağı ve soğanları alarak kavurmaya başlayın. ... Kavurmaya devam edin. Kavrulduklarında su ve zerdeçalı ilave ederek kısık ateşte sebzeler ve mercimek iyice yumuşayana kadar pişirin.

Mercimek çorbası sıcak suyla mı yapılır soğuk suyla mı?

Tencereye yağlar konulduktan sonra; soğan, sarımsak, patates ve havuç kavrulur. Bu karışıma un eklendikten sonra dibinin tutmaması için kısık ateşte bir kez karıştırılır. Mercimek ılık suda yıkanır. ... Karışıma, boyunu 3 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edilir.

Mercimek çorbasına kaç bardak su konur?

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 2adetorta boy havuç 1adetorta boy kuru soğan. 1dişsarımsak. 6su bardağısıcak su.

Patatessiz mercimek çorbası olur mu?

Mercimek çorbasının çok farklı çeşitleri var, düdüklüde pişeni de var süzme mercimeği de tüm mercimek çorbası tariflerimizi inceleyebilirsiniz. ... Un sevmeyenler yerine bir patates kullanabilirler, un ve patates çorbanın kıvamının daha koyu olmasını sağlayacaktır.

Kaç çeşit mercimek çorbası vardır?

  • Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
  • Salçalı Mercimek Çorbası Tarifi.
  • Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi.
  • Süzme Mercimek Çorbası Tarifi.
  • Zerdaçallı Mercimek Çorbası Tarifi.
  • Havuçlu Mercimek Çorbası Tarifi.
  • Patatesli Mercimek Çorbası Tarifi.
  • Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi.
Daha fazla öğe...

Kırmızı mercimek çorbasına hangi baharatlar konur?

Zerdeçal, tarçın, kişniş, kimyon, kırmızı biber, karanfil ve kakule gibi aromatik baharatlar ile zenginleştirdiğimiz mercimek çorbası; tavuk suyunun nefis lezzeti ve havucun tatlılığı ve rengi ile muhteşem bir çorba oluyor.

Mercimek çorbası neden katılaşır?

Öncelikle çok kısa mercimek çorbasının kıvamının tutmamasının nedenlerinden bahsedelim. Sadece suyu fazla koyduğunuzda değil, yağını fazla koyduğunuzda ya da mercimeğini az koyduğunuzda da çorbanız dilediğiniz kıvamda olmayabilir. Özellikle de mercimeğini az koyup blenderdan geçirdiğinizde çorbanız daha sulu olacaktır.

Kırmızı mercimek çorbasına zerdeçal katılır mı?

Lokanta Usulü Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Mercimekleri bol suda yıkayın. Tereyağını eritin, doğranmış soğan ve sarımsağı da ekleyip kavurun. ... En son tuzunu ve zerdeçalı ilave edip, pişmiş çorbayı blenderdan geçirin.

Kırmızı mercimek çorbasına zerdeçal ne kadar konur?

Derin bir tencere içine yıkanmış kırmızı mercimeği koyun. Mercimeklerin üzerine kestiğiniz soğanları ekleyin. Ardından 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı zerdeçal koyun. Daha sonra tencereye 2 su bardağı tavuk suyu ve 3 su bardağı su dökün.

Çorba sıcak suyla mı yapılır soğuk suyla mı?

Genelde hazır çorba paketleri içerisindeki malzeme ölçüsü 4 kişiliktir. 1 paket çorba hazırlamak için 1 litre soğuk su içerisine '5 su bardağı su' paketteki malzeme ilave edilir. ... Ardından 5 bardak soğuk su ve paketteki malzemeyi ilave eder, çorbanın pişirme talimatına uygun olarak çorbayı hazırlarım.

Bir bardak kırmızı mercimeğe ne kadar su?

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
  1. 1su bardağıkırmızı mercimek.
  2. 2adetorta boy havuç
  3. 1adetorta boy kuru soğan.
  4. 1dişsarımsak.
  5. 6su bardağısıcak su.

8 kişilik mercimek çorbası nasıl yapılır?

yapılışı
  1. Öncelikle soğanları küp küp doğrayalım. ...
  2. Soğanlar pembeleşince salça, kuru nane ve tuz ekleyip salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. ...
  3. Mercimekleri ekledikten bir süre sonra suyumuzu da tencereye boşaltalım. ...
  4. Mercimek ve patates yumuşayınca blenderla çorbayı çırpalım.

En kolay mercimek çorbası nasıl yapılır?

Kırmızı mercimekleri yıkayın ve ardından bir süzgecin üzerine alıp süzdürün. Soğanı minik minik doğrayıp bir tencere aktarın üzerine zeytinyağı ekleyerek kavurmaya başlayın. Ardından mercimekleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Son olarak salçayı da ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.

Kaç çeşit mercimek var?

Mercimeklerin tohum renkleri gri, kırmızı, sarı, koyu yeşil, kahverengi hatta siyaha yakın olabilmektedir. Benekli ve alacalı çeşitlere de rastlanmaktadır. Tohum büyüklüğü farklı olan 50'den fazla mercimek çeşidi olsa da Türk mutfaklarında en fazla tercih edilenleri kırmızı, yeşil ve sarı mercimek çeşitleridir.

Çorbaya baharat ne zaman katılır?

Mercimekler iyice dağılmaya başladığında tuz ve baharatlar eklenir. Bol karabiber ve pul biber eklenerek kekik ve nane daha az oranda eklenebilir. Çünkü bu baharatlar tadını biraz değiştirebilir. Ama tabi sizin damak zevkinize göre istenilen baharatlar eklenebilir.