Kemik ağrıları için hangi doktora gidilir?

İçindekiler:

  1. Kemik ağrıları için hangi doktora gidilir?
  2. Adetliyken bacak ağrısı olur mu?
  3. Koldaki kemik ağrısı neden olur?
  4. Eklem ağrıları hangi hastalıkların belirtisi?
  5. Kemik Hastalıkları Hangi bölüm?
  6. Kas ve eklem ağrılarına hangi bölüm bakar?
  7. Adetken bacak ağrısı nasıl geçer?

Kemik ağrıları için hangi doktora gidilir?

Bacak ağrılarına ilişkin; kalp damar cerrahı, nöroloji uzmanı, genel dahiliye uzmanı ya da ortopedi uzmanı bilgi sahibidir. Bu doktorlardan randevu alabilir ve görünebilirsiniz.

Adetliyken bacak ağrısı olur mu?

Adet ağrısı, kramp tarzında, bele ve kasıklara, bazen de bacaklara vurabilen şiddetli bir ağrıdır. Dismenore ya da adet sancıları olarak da bilinen ağrı, can sıkıcı ve çoğunlukla şiddetlidir.

Koldaki kemik ağrısı neden olur?

Kol ağrısı genellikle; koldaki kasların, kemiklerin veya eklemlerin hasar görmesinden kaynaklı oluşabilir. Bu nedenler dışında bilgisayar kullanmak, uzun süreli klavye kullanımı, yazı yazmak, aletlerle çalışmak, spor yapmak, ağır nesneler kaldırmak veya egzersiz yapmak da kol ağrısına neden olabilir.

Eklem ağrıları hangi hastalıkların belirtisi?

En yaygın görülen eklem ağrısı nedenleri şu şekilde sıralanabilir:
  • Avesküler nekroz yani sınırlı kan akışına bağlı olarak kemik dokusu ölümü
  • Kemik kanseri.
  • Kemik kırık ve çıkıkları
  • Eklem iltihabı
  • Fibromiyalaji.
  • Gonokokal artrit.
  • Gut hastalığı
  • Hipotiroidi.
Daha fazla öğe...

Kemik Hastalıkları Hangi bölüm?

Genel olarak kemik ağrısı için ortopedi bölümü bakar. Doktorunuz gerekli incelemeyi ve tahlilleri yaptıktan sonra bunun başka bir hastalığın belirtisi olması durumunda ilgili doktora sizi yönlendirecektir.

Kas ve eklem ağrılarına hangi bölüm bakar?

Eklem ağrısı yaşayan kişiler öncelikle ortopedi bölümünden randevu alarak muayene olmalıdır. Bu bölümde bacak ve kol ağrılarının yanı sıra lif ve bağ kopmaları, her türden kas ağrıları, tüm eklem ağrıları ve romatizma hastalıklarıyla ilgili tetkikler yapılmaktadır.

Adetken bacak ağrısı nasıl geçer?

Karnın alt tarafını ellerle ovuşturmak ve sıcak uygulamak oldukça etkili olabilir. Sıcak uyguladığınızda kaslar gevşeyerek ağrıyı azaltabilir. Ağrı başladığında ılık bir duş almak da ağrıyı azaltabilir. Germe egzersizleri gibi hafif egzersizler, yürüyüş ve yoga gibi aktiviteler yararlı olabilir.