Vergi borcu yapılandırma internetten ödeme nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Vergi borcu yapılandırma internetten ödeme nasıl yapılır?
  2. Vergi borcu yapılandırma hangi bankaya ödenir?
  3. Geçmiş vergi borcu bankadan ödenir mi?
  4. Yargı harcı borcu nereye ödenir?
  5. Yeni vergi borcu yapılandırma ne zaman başlayacak?

Vergi borcu yapılandırma internetten ödeme nasıl yapılır?

İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden başvurusu alınan mükellefler, belirlenen plana göre ödemelerini peşin veya taksitler halinde anlaşmalı bankaların kredi kartlarını kullanarak yapabilecek. İnteraktif Vergi Dairesine, www.gib.gov.tr ve www.turkiye.gov.tr adreslerinden de erişilebiliyor.

Vergi borcu yapılandırma hangi bankaya ödenir?

Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ...

Geçmiş vergi borcu bankadan ödenir mi?

Vergi borçları; vergi daireleri, İnteraktif Vergi Dairesi, E devlet, banka şubeleri ve dijital bankacılık kanallarından ödenebiliyor. Günü geçmiş vergi borçlarını ise vergi daireleri, İnteraktif Vergi Dairesi ve ya E devlet üzerinden ödeyebilirsiniz.

Yargı harcı borcu nereye ödenir?

Hukuk Mahkemelerinde yargılama giderlerini davacı karşılamak zorundadır. Davacı tarafından harç ve gider avansı mahkemeler veznesine yatırılır. Adliye içerisinde bulunan mahkeme vezneleri tarafından harç ve yargılama giderleri tahsil edilmektedir.

Yeni vergi borcu yapılandırma ne zaman başlayacak?

Karar, vergi, gecikme faizleri, gecikme zammı ve Sosyal Güvenlik Kurumu alacakları ve idari para cezaları gibi alacakları kapsıyor. Yapılandırma başvurusu için son tarih olarak belirlendi. İlk taksit ödemeleri de belirlenen tarihten 1 ay sonra başlayacak.