Gögüs ucu niye kaşınır?

İçindekiler:

  1. Gögüs ucu niye kaşınır?
  2. Memenin kahverengi kısmına ne denir?
  3. Sürekli kaşıntı neden olur?
  4. Memede areola ne demek?
  5. Meme uçları neden renk değiştirir?

Gögüs ucu niye kaşınır?

Memelerde görülen büyümeler cildi gerginleştireceği için kaşıntı oluşturabilir. Memelerin büyümesinde etkili olan ergenlik ve kilo almak gibi durumlar göğüs bölgesinde kaşıntı oluşmasına neden olabiliyor.

Memenin kahverengi kısmına ne denir?

Meme ucunun çevresindeki açık pembe – koyu kahverengi arasında farklı renklerde ve yuvarlak veya oval şekillerde ve farklı büyüklüklerde olabilen pigmente kısma “areola” denir. Meme ucu (nipple) ile birlikte bu bölge “Nipple areola kompleksi” olarak adlandırılır.

Sürekli kaşıntı neden olur?

Enfeksiyonlar, ısırıklar ve sokmalar, infestasyonlar, kronik hastalıklar, atopik dermatit, sedef hastalığı, alerjik reaksiyonlar, güneşe maruz kalma ve kuru ciltler kaşınmanın yaygın nedenleri arasındadır.

Memede areola ne demek?

Areola; göğüs ucu çevresindeki koyu renkli halkalar olarak tanımlanır ve tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. Meme üstünde koyu ve pütürlü bir yapıya sahip olan Areola bölgesi, meme başını çevreleyen koyu renkli daire şeklinde olup ortalama 5 santim çapındadır.

Meme uçları neden renk değiştirir?

Ciltte doku ve renk değişimi Gebelik sırasında göğüsler hormonlara tepki olarak değişebilir. Emzirmeye yakın meme ucu ve çevresi tepkiler verebilir, rengi koyulaşabilir veya çevresi büyük görünebilir. Fakat hamilelik dışında görülüyorsa normal bir durum değildir.