Anormal kanama nedir?

İçindekiler:

  1. Anormal kanama nedir?
  2. Anormal vajinal kanama nasıl olur?
  3. Anormal vajinal kanama ne kadar sürer?
  4. Regl dönemi dışında kanama neden olur?
  5. Menopoza giren kadının kanaması neden olur?
  6. Ani vajinal kanama neden olur?

Anormal kanama nedir?

ANORMAL (RAHİM KAYNAKLI) KANAMA: Adet miktarında, sıklığında, süresinde, sapmaların olduğu kanamadır. Anormal kanamalar, kadın hastalıklarının ' ini oluşturur. Menopoz öncesi ve sonrasında ise en çok P oranında görülür.

Anormal vajinal kanama nasıl olur?

Düzensiz veya anormal vajinal kanama diyebilmek için, adet kanaması dışında bir zamanda, çok az miktarda lekelenme tarzındaki kanamadan, birkaç saatte bir pedi tamamen ıslatacak kadar olan kanama olması gereklidir. Ayrıca haftalarca süren adet kanamasını da düzensiz kanama olarak düşünürüz.

Anormal vajinal kanama ne kadar sürer?

Anormal Rahim Kanamaları Kadın için adet kanamasının yedi güne kadar sürmesi normaldir. Eğer adet dönemi düzenli değilse, kanama süresi normalden uzun ve fazla ise anormal rahim kanamasından bahsedilebilir.

Regl dönemi dışında kanama neden olur?

Adet dışı kanama çoğunlukla altta yatan bir probleme bağlıdır, bu nedenle bir hastalık olarak değil daha çok bir belirti olarak düşünülmelidir. Sebep kafa içindeki iç salgı bezlerine bağlı olabileceği gibi tiroid bezi, böbrek üstü bezi hastalıkları hatta rahim kanserleri dahi olabilir.

Menopoza giren kadının kanaması neden olur?

Eğer kadın menopoz dönemindeyse bu kanamanın bazı nedenleri vardır. En sık neden, menopoza bağlı olarak gelişen ve atrofi denilen endometriyal (rahmin iç kısmı) ve vajinal dokulardaki incelmeye bağlı olan kanamalardır. Sık rastlanan ikinci bir neden ise; kullanılan hormon tedavilerine bağlı kanamalardır.

Ani vajinal kanama neden olur?

Rahim ağzı, vajen veya tüplere ait enfeksiyonlar vajinal kanama sebebi olabilir. Eğer cinsel ilişki başlamışsa enfeksiyon riski daha fazladır. Rahim ağzı veya rahim duvarına ait iyi huylu, kötü huylu tümörler kanama sebebi olabilir.