Kudret narı Faydaları ve Nasıl Kullanılır?

İçindekiler:

  1. Kudret narı Faydaları ve Nasıl Kullanılır?
  2. Kudret narı zeytinyağı neye iyi gelir?
  3. Taze kudret narı nasıl yenir?
  4. Kudret narı nasıl saklanir?
  5. Gastrit için kudret narı nasıl kullanılır?
  6. Kudret narının zararı nedir?
  7. Zeytinyağlı kudret narı ne işe yarar?

Kudret narı Faydaları ve Nasıl Kullanılır?

Kudret narı genellikle kabız ve sindirim sistemi problemlerinde kullanılır. Kudret narı bitkisini yine zeytinyağı ile karıştırıp aç karnına tüketmek kabızlığı birkaç saat içerisinde geçirmeye yardımcı olacaktır. Hücre yenileyici etkisi bulunan kudret narının kanser hücrelerinin yayılmasını engellediği söyleniyor.

Kudret narı zeytinyağı neye iyi gelir?

Kudret narı bitkisini yine zeytinyağı ile karıştırıp aç karnına tüketmek kabızlığı birkaç saat içerisinde geçirmeye yardımcı olacaktır. Reflü, gastrit, ülser gibi sindirim rahatsızlıklarında güvenle kullanılabilir. Yaraların kısa sürede iyileşmesini sağlar.

Taze kudret narı nasıl yenir?

Kudret narını taze meyve olarak tüketmek için bir çatal yardımıyla püre haline gelinceye kadar ezmek gerekiyor. Ardından 1 tatlı kaşığı kadar bal ekleyip karıştırılır. Kudret narının olumlu etkisini tam olarak alabilmek için sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı kadar tüketmek doğru olur.

Kudret narı nasıl saklanir?

Kudret narı kuru ve serin bir ortamda muhafaza edilmelidir. Kudret macunu ile hazırlanan zeytinyağlı ve ballı macunu buzdolabına kaldırdığınızda donacaktır. Dışarı aldığınızda sıcaklık seviyelerinde dalgalanmalar meydana gelecektir.

Gastrit için kudret narı nasıl kullanılır?

Kudret narı bitkisinin midede üreyen ve mide asitinin artmasına neden olan Helikobakter Pilori bakterisine karşı önleyici etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Kudret narı yağı aç karnına sabah veya akşam 1 tatlı kaşığı tüketildiği zaman mide ülseri tedavisinde etkili olduğu saptanmıştır. En az 40 gün kullanımı önerilir.

Kudret narının zararı nedir?

Kudret narı zararları arasında; çok tüketildiği zaman karın ağrısı ve ishal, kalp ritimlerinde düzensizlik, çekirdekleri fazla yutulduğu zaman ateş, baş ağrısı ve komaya neden olabilir. Kudret narının hamilelik dönemlerinde tüketilmesi oldukça risklidir.

Zeytinyağlı kudret narı ne işe yarar?

Sindirim sisteminin fonksiyonlarını düzenler. Mide, bağırsakla ilgili rahatsızlıkları önler ve tedavi eder. Ülser, kolit, gastrit, reflü, kabızlık, hazımsızlık, bağırsak tembelliği gibi sorunları gidermek için tüketilir. Mide ve bağırsakta bakteri üremesini önler, sindirim sistemi enfeksiyonlarını tedavi eder.