Banka Müfettişi Nasıl Olunur?

İçindekiler:

  1. Banka Müfettişi Nasıl Olunur?
  2. Müfettişler ne kadar maaş alıyor?
  3. Öğretmenler müfettiş olabilir mi?
  4. Müfettiş Yardımcısı olmak için kpss'den kaç puan almak gerekir?
  5. Mali müfettişler ne kadar maaş alıyor?
  6. Maarif müfettişi kimler olabilir?
  7. Milli Eğitim müfettişi ne iş yapar?
  8. Müfettiş Yardımcısı nasıl olur?
  9. Müfettiş yardımcılığı nasıl olur?
  10. TCDD gişe memuru ne iş yapar?

Banka Müfettişi Nasıl Olunur?

Banka müfettişi olmak için üniversitelerin, dört yıllık eğitim veren Bankacılık, Matematik, Maliye, İşletme, İktisat ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Özel bankalarda çalışabilmek için başvurulan kurum tarafından düzenlenen yazılı sınav ve sözlü mülakata girmek gerekmektedir.

Müfettişler ne kadar maaş alıyor?

Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜKORTALAMA
Kıdemli Müfettiş9.87014.490
Müfettiş6.59011.220
Müfettiş Yardımcısı5.0507.620

Öğretmenler müfettiş olabilir mi?

Yeni düzenlemeye göre, sadece "hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri" mezunları Bakanlık Maarif Müfettişi olabilecektir. ... Dolaysıyla Bakanlık, 8 yıl ve daha fazla hizmeti olan öğretmenler arasından, yarışma sınavıyla Bakanlık Maarif Müfettiş Yardımcısı alabilecektir.

Müfettiş Yardımcısı olmak için kpss'den kaç puan almak gerekir?

SINAV SÜRECİ Yazılı sınava katılmak isteyen adaylar ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmalıdır.

Mali müfettişler ne kadar maaş alıyor?

Vergi müfettişlerinin ortalama maaşı 2020 itibariyle 8090 tl olarak bilinmektedir.

Maarif müfettişi kimler olabilir?

Sınava fakülte veya en az dört yıllık yüksek okul mezunu olan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda branşında en az on yıl öğretmenlik veya branşında beş yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Bakanlık teşkilatında veya okul ve kurumlarında asıl olarak en az üç yıl yöneticilik yapmış bakanlık mensupları katılabilecek.

Milli Eğitim müfettişi ne iş yapar?

Maarif müfettişleri, illerde il müdürlüklerine bağlı olarak inceleme, araştırma, rehberlik hizmetleri ile il müdürünün vereceği diğer görevleri yapacak.

Müfettiş Yardımcısı nasıl olur?

Müfettiş veya müfettiş yardımcılığı kadroları ilgili kurumların Teftiş Dairesi Başkanlığı veya Teftiş Dairesi Biriminde çalıştırılmak üzere istihdam edilmektedir. Müfettiş yardımcılığı kadrosuna giren bir personel 3 yıl çalıştıktan sonra uygun sicil notu var ise direk olarak müfettişlik kadrolarına atanır.

Müfettiş yardımcılığı nasıl olur?

Kamu kurum ve kuruluşlarında müfettiş yardımcılığı alımlarının ekseriyeti iki aşamalı olarak yapılmaktadır. Adaylar önce Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavına katılmalı, bu sınavda başarılı olmaları durumunda katılmaya hak kazanacakları sözlü mülakatlarda da başarılı olmalı ki mesleğe girebilsinler.

TCDD gişe memuru ne iş yapar?

Gişe memuru, gişede görev yapan, bilet kesen ve müşterilere bilgi vermekle yükümlü olan çalışanlardır. Gişe Memuru Nedir? Gişe memuru, bilet satmak, müşterilere bilgi vermek, çalışma ortamını organize ve idare etmekle sorumlu elemanlardır.