Adet gününde kahverengi lekelenme neden olur?

İçindekiler:

  1. Adet gününde kahverengi lekelenme neden olur?
  2. Kahverengi akıntı adet mi gebelik mi?
  3. Kahverengi akıntı adet başlangıcı sayılır mı?
  4. Hamilelikte kahverengi akıntı kaç gün sürer ve ne kadar gelir?
  5. Hamileliğin ilk günlerinde leke gelir mi?

Adet gününde kahverengi lekelenme neden olur?

Kahverengi adet kanamasının nedeni eski kan olması olabilir. Kan oksijenle temas ettiğinde rengi değişir. Uzun süre oksijenle temas eden kanda renk koyulaşması görülür. Adet döneminin başında ve sonunda adet kanamasında koyulaşma ve kahverengi kan normal kabul edilir.

Kahverengi akıntı adet mi gebelik mi?

Kahverengimsi akıntı veya lekelenme, hamileliğin en erken belirtilerinden biri kabul edilir. Döllenmeden sonra gebeliğin ilk birkaç haftasında, embriyonun rahime yerleşmesi esnasında ortaya çıkar. Erken gebelikte vajinal kanama çok yaygındır ve tüm gebeliklerin neredeyse %'inde gerçekleşir.

Kahverengi akıntı adet başlangıcı sayılır mı?

Adete hazırlık aşamasında kanın bekleyip tazeliğini kaybetmesi nedeniyle oluştuğundan kahverengi akıntı adet olarak sayılmaz. Adetten önceki kahverengi akıntı beklemiş kanın göstergesidir. Bu akıntıyı takiben adet görüldüğü için bir hastalığın varlığından söz edilemez.

Hamilelikte kahverengi akıntı kaç gün sürer ve ne kadar gelir?

Gebelikte kahverengi akıntı, gebelik başladığı süreden itibaren sadece 5-6 gün kadar sürebilir. Döllenen yumurta rahme tutunacaktır ve bu durum da yerleşme olarak düşünülecek, böyle bir akıntının yaşanması normal karşılanacaktır.

Hamileliğin ilk günlerinde leke gelir mi?

Hamileliğin özellikle ilk haftalarında kahverengi leke tarzı kanamalar sık görülür. Bu yüzden hamileliğin ilk aylarında leke gelmesi normal sayılır. Asıl korktuğumuz açık kırmızı renkli kanamadır. Vajinal kanama ilk üç aylık dönemde normal bir bulgu değildir. Fakat hamilelikte tüm gebelerin %20'sinde görülebilir.