Güneş sisteminin en küçük 2 gezegeni nedir?

İçindekiler:

  1. Güneş sisteminin en küçük 2 gezegeni nedir?
  2. Merkür Güneş sisteminin en küçük gezegeni nedir?
  3. Ay En küçük gezegen midir?
  4. En küçük cüce gezegen hangisi?
  5. Uranüs ün kaç uydusu vardır?
  6. Venüs'ün kaç uydusu vardır?
  7. Cüce gezegen var mı?

Güneş sisteminin en küçük 2 gezegeni nedir?

Güneş Sisteminin en büyük gezegeni Jüpiter gezegenidir ve en küçük gezegeni ise hem kütle hemde hacim bakımından Merkür gezegenidir.

Merkür Güneş sisteminin en küçük gezegeni nedir?

Çapı 4.879,4 km olan Merkür, güneş sistemindeki en küçük gezegendir. Utarit adıyla da bilinir. Aynı zamanda güneşe en yakın gezegen olan Merkür'ün yörünge süresini yaklaşık 115 günde tamamlamaktadır. Güneşe uzaklığı 57.910.000 km olan Utarit, güneş sistemindeki en hızlı gezegendir.

Ay En küçük gezegen midir?

Kepler uzay teleskobu tarafından keşfedilen Kepler-37b gezegeni, uzayda bulunan şu ana kadar keşfedilmiş en küçük gezegen olma özelliğine sahip oldu. Kepler-37 yıldızının yörüngesinde bulunan üç gezegenden en küçüğü olan Kepler-37b, yaklaşık olarak Dünya'nın uydusu Ay büyüklüğündedir.

En küçük cüce gezegen hangisi?

Böylece Hygiea, cüce gezegen olarak adlandırılması için gerekli olan dördüncü kriteri de sağlamış oldu ve Güneş Sistemi'nin bilinen en küçük cüce gezegeni unvanını eline geçirdi. Daha önceleri bu unvanı elinde bulunduran Ceres'in çapı yaklaşık 950 kilometre. Hygiea'nın çapıysa 430 kilometre civarında.

Uranüs ün kaç uydusu vardır?

Uranüs, güneş sisteminin yedinci gezegenidir ve bilinen 27 doğal uydusu vardır. Bu uydulara William Shakespeare ve Alexander Pope'un eserlerindeki karakterlerin isimleri verilmiştir. Titania ve Oberon adı verilen ilk iki uydu 1787 yılında İngiliz astronom William Herschel tarafından keşfedilmiştir.

Venüs'ün kaç uydusu vardır?

Merkür ve Venüs gezegenlerinin uyduları bulunmaz. Dünya'nın tek uydusu Ay'ın yarıçapı: 1.737,1 Km.

Cüce gezegen var mı?

IAU beş cismi cüce gezegen olarak tanımlıyor: Ceres, Plüton, Eris, Haumea ve Makemake. Ceres ve Plüton direkt gözlemlerle cüce gezegen olarak biliniyor. Eris, genellikle Plüton'dan daha kütleli olduğu için cüce gezegen olarak kabul ediliyor.