Konsolide etmek ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Konsolide etmek ne anlama gelir?
  2. Konsolidasyon tıpta ne demek?
  3. Konsolide Devlet nedir?
  4. Konsolidasyon nedir kimya?
  5. Konsolide Görevlisi ne demek?
  6. Konsolide rapor ne demek?
  7. Hava Bronkogramı ne demek?
  8. Psikolojide konsolidasyon nedir?
  9. Konsolide Bütçe Gelirleri Nelerdir?
  10. Konsolide yük ne demek?
  11. Konsolide bilanço ne demek?
  12. Taşınır kayıttan düşme komisyonu kimlerden oluşur?
  13. Taşınır mal Yönetmeliği 4 bölümde hangi konu işlenmiştir?
  14. Konsolide Mali Tablolar ne demek?
  15. Konsolide Bağımsız Denetim Raporu Nedir?
  16. Akciğerde buzlu cam ne demek?
  17. Parakardiak ne demek?
  18. Hafıza konsolidasyon nedir?
  19. Ifade edilebilir bellek nedir?
  20. Konsolide bütçe harcamaları ne demek?

Konsolide etmek ne anlama gelir?

Konsolide etmek ne demek? ... Konsolide vadesi uzatılan borç demek. Kısa vadeli devlet borçlarının uzun vadeli borca dönüştürülmesi, vadesinin ertelenmesi. Devlet, konsolidasyon yoluyla süresi gelen borçların ödenmesini ertelemek suretiyle içinde bulunduğu sıkışık durumdan hiç olmazsa bir süre için kurtulmuş olur.

Konsolidasyon tıpta ne demek?

Konsolidasyon; distal hava yolları ve alveollerde hava yerini sıvı, ödem, kan, hücreler almasıdır.Konsolidasyon gölge koyuluğu şeklindedir.Parankimde artmış yoğunluk, havayollarında düşük yoğunluk( hava bronkogramı) izlenebilir. Konsolide alanda bronkovasküler yapılar görülemez. Volüm kaybı yoktur.

Konsolide Devlet nedir?

Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında konsolide devletin kısa vadeli borçlarını uzun vadeye yayılması ve ertelenmesi anlamını taşımaktadır. İş ortaklığı bulunan şirketler için mali tablo üzerinden, bu işlemlerin ortak şekilde bir araya getirilmesi için değerlendirilir.

Konsolidasyon nedir kimya?

Konsolidasyon oturması, Geoteknikte ince taneli zeminlerin (silt, kil) sabit yükleme altında zamanla çökmesi, oturma yapması. Kısa vadeli borçların uzun vadeli hale getirilmesidir.

Konsolide Görevlisi ne demek?

Konsolide Görevleri: Kamu idarelerinin Merkez Teşkilatlarında strateji geliştirme birimi yöneticisine bağlı mali hizmetleri yürüten birimin bünyesindeki taşınır kayıt işlemlerinden sorumlu yöneticidir. Kesin Hesap cetveli ile Taşınır Hesabı İcmal cevelini,Üst yönetici adına hazırlamakla yükümlüdür.

Konsolide rapor ne demek?

Konsolide Finansal Tablolar Bir firmanın faaliyetlerinin finansal özetini ilgililere raporlamak ve ilgililerin işletme hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmasını sağlamak için mali tablolar hazırlanmaktadır. Konsolide finansal tablolar da aynı amaçla hazırlanmasına karşın, birden fazla firmanın işlemlerini sunmaktadır.

Hava Bronkogramı ne demek?

Hava bronkogramı (air bronkogram), rad- yolojik bir bulgu olup, akciğer parankim do- kusu, yani alveoller içindeki havanın rezorbe olması ve/veya hemoraji, eksuda gibi su dan- sitesindeki oluşumlar ile yer değiştirmesi so- nucu, normalde izlenemeyen bronşların görünür hale gelmesidir.

Psikolojide konsolidasyon nedir?

Konsolidasyon uzun-süreli bellekte bilginin yerleşmesini ve sabit hale gelmesini sağlayan süreçtir. Bilginin sabitleşmesi için gereken konsolidasyon zaman alır, bu durum uzun-süreli bellekte bilginin yerleşmesinin neden çabuk olmadığını açıklar. Konsolidasyon günlerce ve hatta yıllarca sürebilir.

Konsolide Bütçe Gelirleri Nelerdir?

Konsolide bütçe, kamu maliyesinde, genel ve katma bütçelerin birleştirilmesi ve ve bundan hazine yardımları ile devlet katkısının düşülmesi yoluyla bulunan bütçeye denilmektedir. Konsolide bütçeyi oluşturan bileşenlerden bir tanesi olan genel bütçe merkezi devlet teşkilatı bütçesidir.

Konsolide yük ne demek?

Yani tasarruf etmek için küçük ve ağır olmayan yükleri aynı belge adı altında taşınması durumudur. Bir başka deyişle, ürünlerin aynı müşteri ve aynı bölgeye sevkiyat durumu söz konusu olduğunda birleştirilerek ve bir süre bekletilerek tek parça halinde naklin gerçekleştirilmesi durumuna konsolide taşımacılık denir.

Konsolide bilanço ne demek?

Yukarıda belirtilen konsolide sonuçlardan ortaya çıkardığı bilançoya, konsolide bilanço denir. Başka bir deyişle, aralarında sermaye ilişkisi olan firmaların aynı tarih veya döneme ait bilanço kalemlerinin ve ilgili kayıtların bir araya gelmesiyle oluşturulan bilanço, konsolide bilançodur.

Taşınır kayıttan düşme komisyonu kimlerden oluşur?

Harcama Yetkilisi tarafından, hurdaya ayrılacak taşınırların niteliğine göre (elektronik veya ahşap) biri taşınır kayır yetkilisi, biri uzman en az üç kişiden oluşan bir Hurda Tespit Komisyonu oluşturulur.

Taşınır mal Yönetmeliği 4 bölümde hangi konu işlenmiştir?

(4) Kamu idarelerinin görevleri gereğince herhangi bir işlemin sonuçlanmasına veya bir kararın verilmesine kadar muhafaza edilmek üzere alınan emanet taşınır mallar hakkında özel mevzuatındaki hükümler uygulanır.

Konsolide Mali Tablolar ne demek?

Konsolide Finansal Tablolar Bir firmanın faaliyetlerinin finansal özetini ilgililere raporlamak ve ilgililerin işletme hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmasını sağlamak için mali tablolar hazırlanmaktadır. Konsolide finansal tablolar da aynı amaçla hazırlanmasına karşın, birden fazla firmanın işlemlerini sunmaktadır.

Konsolide Bağımsız Denetim Raporu Nedir?

Konsolide denetimin amacı, Sigorta, reasürans ve emeklilik şirketlerinin sermaye grubu düzeyinde finansal tablolarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığı, sermaye yeterliliğinin mevcut olup olmadığı, yönetim ve organizasyon yapıları ile iç sistemlerinin faaliyetlerinin hacim ve çeşitliliği ile uyumlu olup olmadığı, grup ...

Akciğerde buzlu cam ne demek?

Buzlu cam opasitesi, Yüksek Çözünürlüklü Bilgisayarlı Tomografi (YÇBT)'de vasküler ve bronşial yapıları örtmeden akciğer dansitesindeki sisli artışı tanımlayan bir terimdir.

Parakardiak ne demek?

Kalbin yanında, kalbe komşu.

Hafıza konsolidasyon nedir?

Daha net bir tanım yapmak gerekirse kısa süre önce edinilen bilgilerin sinirsel süreçleri aktive etmesi yoluyla zamanla yeni bellek şekillenmesi ve beyinde bu belleğin sağlamlaşması olarak da tanımlanabilir. Yani başka bir bakış açısıyla kısa süreli belleğimizin uzun süreli belleğe dönüşmesidir.

Ifade edilebilir bellek nedir?

İfade edilebilir bellek isimler,yüzler,tarihler gibi olaylara dayanan bilgiyi içerir. Buna karşılık, işlemsel bellek bisiklet sürmek gibi yetenekler ve alışkanlıklarla ilgili bellektir. İfade edilebilir bellek şeyler hakkındaki bilgiyi depolar, işlemsel bellek ise şeyleri nasıl yaptığımızla ilgili bilgiyi depolar.

Konsolide bütçe harcamaları ne demek?

Konsolide bütçe, kamu maliyesinde, genel ve katma bütçelerin birleştirilmesi ve ve bundan hazine yardımları ile devlet katkısının düşülmesi yoluyla bulunan bütçeye denilmektedir. Konsolide bütçeyi oluşturan bileşenlerden bir tanesi olan genel bütçe merkezi devlet teşkilatı bütçesidir.