2021 yılı kurumlar vergisi beyannamesi verilme süresi uzatıldı mı?

İçindekiler:

  1. 2021 yılı kurumlar vergisi beyannamesi verilme süresi uzatıldı mı?
  2. 4 ay KDV beyannamesi ne zaman verilir?
  3. Ölen kişinin KDV beyannamesi ne zaman verilir?
  4. SGK son ödeme ne zaman?
  5. 2021 kurumlar vergisi beyannamesi ne zaman verilir?
  6. KDV beyannamesi ne zaman verilir 2021?
  7. SSK prim ödeme son günü ne zaman?
  8. Hangi vergi ne zaman ödenir?
  9. Sgk'da erteleme var mı?
  10. SGK ödemesi 1 gün gecikirse ne olur?
  11. Özel hesap dönemi kurumlar vergisi beyannamesi ne zaman verilir?
  12. Yıllık kurumlar vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

2021 yılı kurumlar vergisi beyannamesi verilme süresi uzatıldı mı?

2 Ağustos 2021 (31 Temmuz 2021 tarihinin hafta sonu tatiline rastlaması nedeniyle) günü sonuna kadar verilmesi gereken 2021/Haziran dönemine ilişkin “Form Ba” ve “Form Bs” bildirimlerinin verilme süresi 6 Ağustos 2021 Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır.

4 ay KDV beyannamesi ne zaman verilir?

Hesap döneminin kapandığı ayı izleyen 4. ayın birinci gününden 25. günü akşamına kadar verilir. Beyannamenin verildiği ayın sonuna kadar ödenir. Tarhiyatın muhatabının Türkiye'yi terk etmesi halinde ise ülkeyi terk etmesinden önceki 15 gün içinde verilir. Beyanname verme süresi içinde ödenir.

Ölen kişinin KDV beyannamesi ne zaman verilir?

Gelir Vergisi Kanununun 92'inci maddesinde ölüm halinde beyanname verme süresi ile ilgili özel bir belirleme söz konusudur. Buna göre beyanname, “...ölüm halinde, ölüm tarihinden itibaren 4 ay içinde verilir.”

SGK son ödeme ne zaman?

b) Ayın 15'i ile müteakip ayın 14'ü arasındaki çalışmaları karşılığı ücret alan sigortalılar için en geç belgenin ilişkin olduğu dönemi izleyen takvim ayının 14'ü ne kadar, işverenlerce Kuruma ödenir.

2021 kurumlar vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

2020 hesap dönemine ilişkin kurumlar vergisi beyannamesi 1-30 Nisan 2021 tarihleri arasında www.gib.gov.tr aracılığı ile https://ebeyanname.gib.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda verilecektir.

KDV beyannamesi ne zaman verilir 2021?

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) yazılı açıklamasında, Gelir İdaresi Başkanlığı'nca yayımlanan 8 Temmuz 2021 tarihli ve 136 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile 26 Temmuz 2021 günü sonuna kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu ...

SSK prim ödeme son günü ne zaman?

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) yazılı açıklamasında, Gelir İdaresi Başkanlığınca yayımlanan 8 Temmuz 2021 tarihli ve 136 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile 26 Temmuz 2021 günü sonuna kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu ...

Hangi vergi ne zaman ödenir?

Beyan ve Ödeme Süreleri
Beyanname adıBeyanname verme zamanı*
Yıllık gelir vergisi (Basit usul)Şubat ayının son günü
Yıllık gelir vergisiMart ayının son günü
Kurumlar vergisiNisan ayının son günü
Geçici vergi 1. dönem17 Mayıs
7 satır daha

Sgk'da erteleme var mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı'nın yayımladığı 5157380 sayılı genel yazıya göre, 518 Seri Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği uyarınca Hazine ve Maliye Bakanlığınca 1/4/2020 ila 30/6/2020 (bu tarihler dahil) tarihleri mücbir sebep hali kabul edilen sektörlerde yer alan mükelleflere ait işyerlerinde çalışan ...

SGK ödemesi 1 gün gecikirse ne olur?

SGK'nın prim ve diğer alacakları süresi içinde ve tam olarak ödenmezse, ödenmeyen kısmı sürenin bittiği tarihten itibaren ilk üç aylık sürede her bir ay için %2 oranında (gecikme cezası oranı, 1.5.2010 tarihinden geçerli olmak üzere ( %2 ) olarak belirlenmiştir) gecikme cezası uygulanarak artırılır.

Özel hesap dönemi kurumlar vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Normal hesap dönemi; 1 Ocak – 31 Aralık olan takvim yılıdır. Özel hesap dönemi tayin edilmiş mükelleflerin beyannameleri, özel hesap döneminin kapandığı ayı izleyen 4. ayın son günü akşamına kadar verilir. Kurumlar vergisi beyannamesi ile geçici vergi beyannamesi elektronik ortamda verilir.

Yıllık kurumlar vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Yıllık Kurumlar Vergisi Beyannamesi tarihi itibariyle artık nihai olarak verilebilir hale geldi ve İdare tarafından bir uzatma gelmediği takdirde günü akşamına kadar beyan edilme ve ödenme zorunluluğu taşıyor.