Allahın Bais ismi ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Allahın Bais ismi ne anlama gelir?
  2. Ya Bais Celle Celalühü ne demek?
  3. Ya şehitin anlamı nedir?
  4. Ya Basir esması kaç kere okunur?
  5. Ya Varis ne için okunur?
  6. Ya Şehid tesbih neye iyi gelir?
  7. Ya Hasib ne için okunur?
  8. Ya MUID ne için okunur?
  9. Ya bari ne için okunur?
  10. Ya Latifu Ya Kerim ne demek?
  11. Ya Şehid ne için çekilir?

Allahın Bais ismi ne anlama gelir?

Ölüleri dirilten manasına gelen Esmaül Hüsna isimlerinden birisi de El-Bais ismidir. ... Allah'ın 99 isminden biri olan El-Bâis isminin anlamı ölüleri dirilten manasına gelmektedir. Aynı zamanda Bu Esma-i zikir Allah'ın güzel isimlerinden birisidir.

Ya Bais Celle Celalühü ne demek?

El-Bais; ölüleri dirilten, yeniden ve tekrar tekrar dirilten tek kudrettir manasına gelmektedir. Allah'ın 99 güzel isimlerinden ve sıfatlarından birisidir.

Ya şehitin anlamı nedir?

Eş Şehid her şeyi gören ve her şeye şahit olan demektir. Eş Şehid esması ise Allahu Tealanın her şeyi bilen her şeye şahit olan yaratan olduğu anlamına gelmektedir.

Ya Basir esması kaç kere okunur?

Bu ismi şerifin 302 defa “Ya Basir” şeklinde zikredilmesi okuyan kişinin işinde başarılı olmasını ve yükselmesini sağlamaktadır.

Ya Varis ne için okunur?

El-Vâris Faziletleri - Mal, mülk ve vakar ile itibar sahibi olmak için okunur. - Sıkıntısı olan insanlar akşam ile yatsı arasında bu İsmi şerifi 1000 kez okur. - El-Vâris ismini zikreden ve her gün 707 defa okuyan kişiler dünyevi ve uhrevi birtakım nimetlere ulaşır.

Ya Şehid tesbih neye iyi gelir?

Şehid esmasını zikreden kişiler şahit olarak Allahı bildikleri için haksızlık karşısında üzüntü ve keder duymazlar. Eş Şehid esması düşmanların düşmanlıklarına son vermelerine vesile olan bir esmadır. Eş Şehid esmasını zikretmek savaşmasa dahi şehit olmaya vesile olmaktadır.

Ya Hasib ne için okunur?

El-Hasib zikrinin fazilet ve faydalarını şöyle sıralayabiliriz: ... İlahi ihsana nail olmak için "Ya Hasib Celle Celalühu" esması 80 defa okunur. Her türlü korku, akrabalar arasında çıkan hadiseden ötürü korkan kimse her gün El-Hasib Esmasını güneş doğmadan önce veya güneş battıktan sonra 77 defa okumalıdır.

Ya MUID ne için okunur?

Kaybedilen nesnelerin yeniden bulunması için 124 defa “Ya Muid” esması zikredilmektedir. ... Allah'ın izniyle gafletten kurtulmak için de her gün 124 defa “Ya Muid” esması zikredilmektedir.

Ya bari ne için okunur?

l Bu güzel esmayı 7 gün süreyle her gün 100 defa okuyan kimse selamete erer ve afetlerden korunur. l Ya-Bari esmasını günde 210 kez şems saatinde okuyan kişi düşmanlarını yener ve feraha erer, zihni, aklı gelişir. l El-Bari ismi gümüşe yazılarak başta taşınırsa baş ağrılarından kurtulmak mümkün olur.

Ya Latifu Ya Kerim ne demek?

Ya Latif (C.c) Lütuf sahibi, her işin inceliklerini bilen, bütün arzuları yerine getiren, her şeye vakıf, inayet ve ihsan sahibi olan anlamına gelmekte. El-Latîf : Her işin inceliğini bilip, hiç umulmadık yoldan kullarına iyilik ulaştıran Latif'tir. El-Latîf : Lütfü ve keremi bol olan O'dur.

Ya Şehid ne için çekilir?

Şehid esmasını zikreden kişiler şahit olarak Allahı bildikleri için haksızlık karşısında üzüntü ve keder duymazlar. Eş Şehid esması düşmanların düşmanlıklarına son vermelerine vesile olan bir esmadır. Eş Şehid esmasını zikretmek savaşmasa dahi şehit olmaya vesile olmaktadır.