Parsel Sorgulama nasil kullanilir?

İçindekiler:

  1. Parsel Sorgulama nasil kullanilir?
  2. Bir arazinin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?
  3. Tapu parsel nasıl sorgulanır?
  4. Bir arazinin kime ait olduğu?
  5. Tapu kime ait sorgula?
  6. Arsa ada parsel nasıl bulunur?
  7. Bir arazinin hazine arazisi olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  8. Tapuya nasıl bakılır?
  9. Tapu kayıtları nasıl bulunur?

Parsel Sorgulama nasil kullanilir?

Parsel Sorgulama Uygulaması için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) sitesini ziyaret edebilirsiniz. Tapu parsel sorgulama uygulamasına tıklayarak, sorgu sayfasına ulaşabilirsiniz. Ada parsel sorgu ekranı alanındaki sol kısımda yer alan “lokasyon” bilgilerini girerek sorgu yapabilirsiniz.

Bir arazinin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, www.tkgm.gov.tr adresinden "parsel sorgulama" linki ile il, ilçe, mahalle/köy, ada ve parsel bilgileri girilerek doğrudan parsel sorgulaması yapılabiliyor.

Tapu parsel nasıl sorgulanır?

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi sorgulamasını https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ linki üzerinden yapabilirsiniz.

Bir arazinin kime ait olduğu?

Bir arsa pafta ya da parsel vakıfa ve ya devlet kurumuna bağlı olabilirler. Paftanın ya da parselin kime ait olduğunu öğrenebilmek için bizler tapu kadastro müdürlüğüne başvurmamız gerekir.

Tapu kime ait sorgula?

E-Devlet üzerinden tapu nasıl sorgulanır? E-Devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr adresine girdiğinizde arama butonuna tapu yazdığınızda sayfa sizi tapu sorgulama ekranına yönlendiriyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine giriyorsunuz, orada kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgileri geliyor.

Arsa ada parsel nasıl bulunur?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve e-devlet resmi internet sayfaları üzerinden parsel sorgulamalarını yapmak oldukça kolay. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi aracılığıyla sorgulama seçeneklerinden adres girerek direk arsa veya arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz.

Bir arazinin hazine arazisi olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Bir arsanın durumu hakkında sorgulama işlemleri için, https://parselsorgu.tkgm.gov.tr adresi üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgulama Uygulaması'nı açmak gerekir. Daha sonra il, ilçe, mahalle, ada ve parsel bilgileri gereken yerlere yazılarak saniyeler içinde işlem yapılmış olur.

Tapuya nasıl bakılır?

Eğer kaydınız var ise servisi kullanabilmek için E-Devlet sistemine T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile girdikten sonra e-Hizmetler bölümünden Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü seçeneklerinden Tapu Bilgileri Sorgulama linkine tıkladığınızda kayıtlı bilgileriniz ekrana gelecek ve harita servisi kullanabileceksiniz.

Tapu kayıtları nasıl bulunur?

Evlerin tapu kaydına bakmak için iki yöntem mevcuttur: İlgili kurumlara başvuru yapmak ya da işlemi internet üzerinden gerçekleştirmek. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün çalışmaları doğrultusunda geliştirilen uygulamalar ile tapu bilgileri internetten kolayca öğrenilebilmektedir.