Adatepe köyünde ne var?

İçindekiler:

  1. Adatepe köyünde ne var?
  2. Adatepe Köyü hangi ilçeye bağlı?
  3. Adatepe köyünden ne alınır?
  4. Çanakkale'den Adatepe köyüne nasıl gidilir?
  5. Adatepe nasil bir yer?
  6. Adatepe de nerede ne yenir?
  7. Adatepe mi Yeşilyurt mu?
  8. Zeus tepesi nerede?
  9. Zeus Altarı hikayesi nedir?
  10. Kaz Dağlarında Nerede ne yenir?
  11. Adatepe de nerede kalınır?
  12. Manlama nerede yenir?
  13. Zeus Herayı nerede görüp aşık oldu?
  14. Zeus ve Hera nerede âşık oldu?
  15. Zeus'un evi nerede?
  16. Zeus Altarı ücretli mi?
  17. Kaz Dağlarının Neyi Meşhur?
  18. Tahtakuşlar köyünde ne yapılır?
  19. Yeşilyurt köyü nerede yenir?
  20. Yeşilyurt Köyü'nde Ne Yenir?

Adatepe köyünde ne var?

ADATEPE'DE GEZİLECEK YERLER
  • Adatepe Taş Mektep.
  • Zeus Altarı
  • Zeytin Müzesi.
  • Kazdağları Milli Parkı
  • Mehmetalanı Köyü
  • Yeşilyurt.
  • Assos.

Adatepe Köyü hangi ilçeye bağlı?

Adatepe Köyü 39.569546 enlem ve 26.618643 boylamda yer almaktadır. Ayvacık ilçesine bağlıdır. Adatepe Köyü haritası Çanakkale ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Adatepe Köyü posta kodu 17980.

Adatepe köyünden ne alınır?

Adatepe Köyü'ne geldiğinizde alacağınız şeylerin en başında bölgenin en önemli geçim kaynaklarından olan ve bolca üretilen zeytin ve zeytinyağı geliyor. Bunların dışında zeytin sütü Kazdağları'nda yetiştirilen kekikten taze veya kuru mutlaka edinmeli, kekik suyundan da almalısınız.

Çanakkale'den Adatepe köyüne nasıl gidilir?

Kendi Aracınızla Adatepe Köyüne gelecekseniz eğer, Çanakkale'den gelirken Ayvacık ilçesini geçtikten sonra Kaz Dağları'nı aştıktan sonra Küçükkuyu 'ya ulaşılıyor. Küçük Kuyu'nun içinden Zeus Altarı ve Adatepe Köyü tabelalarını takip ettiğinizde, yaklaşık 5 kilometre sonra karşınıza çıkmaktadır.

Adatepe nasil bir yer?

Adatepe, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinin Küçükkuyu beldesinde, Kaz Dağları'nın yamacında bulunan bir köydür. Köyün tarihi antik dönemlere kadar uzanmaktadır. Köyün batı tarafında Roma döneminden buluntular yer almaktadır. Denize bakan tarafında Zeus Altarı bulunmaktadır.

Adatepe de nerede ne yenir?

Adatepe'de otlu dondurma yenir. Yeşilyurt köyünden Altınoluk'a doğru 7-8 km sonra Filinta restaurantta yemek yiyebilirsiniz. Küçükkuyuda yengeç rest. ( balık ), Ayvacik sahil yolu uzerinde olan Pasam Et balik restaurantta mutlaka deniz urunlerini deneyin, Narlı köyünde kısık rest. ( et) önerilerimizdir.

Adatepe mi Yeşilyurt mu?

Yeşilyurt, Adatepe'ye göre daha küçük bir köy. Eski ismi Büyük Çetmi olan Yeşilyurt da bir dönemler Rum nüfus çoğunluktayken günümüzde büyük şehirlerden kaçanların kafa dinlemek için kaçtığı bir köye dönüşmüş durumda. Taş evler arasında ilerlerken evlerin büyük bir kısmında “satılık” ilanı dikkatimizi çekiyor.

Zeus tepesi nerede?

Zeus Altarı Çanakkale ilinin Ayvacık ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Küçükkuyu beldesine 4 km uzaklıkta, bir tepe üzerinde yer alıyor. Homeros, İlyada Destanında Tanrıların İda Dağında yaşadıklarından ve Troia (Truva) Savaşını buradan izleyip yönettiklerinden söz eder.

Zeus Altarı hikayesi nedir?

Özellikle savaşlarda galip gelmek, hastalıklardan kurtulmak, felaketlerden korunmak için Zeus Altarı'nda, Zeus için kurbanlar kesilir, adaklar adanırmış. Efsaneye göre tanrıların babası Zeus, Büyük Truva Savaşı'nı buradan, yani İda dağındaki Gargaros Tepesi'nden takip eder. ... Bulutları devşiren Zeus, onu gördü.

Kaz Dağlarında Nerede ne yenir?

Kazdağları Ne Yenir :
  • Ekseriyetle körfez kesiminde yapılan midye çorbası, kabak çiçeği dolması, kalamar dolması, lokma tatlısı ve balıklı bamyayı,
  • Ebegümeci, kuzukulağı, akkız, acı filiz kavurması gibi ot yemeklerini,
  • Kapaktan çıkmayı,
  • Kızılcık şurubu ile koruk suyunu,
  • Ayvalık tostu ile susurluk ayranını,
Daha fazla öğe...

Adatepe de nerede kalınır?

Adatepe Otelleri
  • Adatepe Otel. Şehir merkezine 0,1 kilometre. ...
  • Hunnaphan Otel. Şehir merkezine 0,1 kilometre. ...
  • Mavras Tas Odalar. Şehir merkezine 0 kilometre. ...
  • Ida Blue, Adatepe - Adults Only. Şehir merkezine 0 kilometre. ...
  • Zeushan Kucuk Otel. ...
  • Palace Hotel Olive Odore. ...
  • Kazdaglari Karye Müze Otel. ...
  • Ida Tas Konak.
Daha fazla öğe...

Manlama nerede yenir?

Yeşilyurt Köyü'ne özgü en önde gelen lezzetlerden biri Manlama. Kelimenin tam anlamıyla Türk damak tadına uygun bir hamurişi. Mantı ve Gözleme karışımı bir yemek olduğu için de ismi “Manlama” olmuş. Bildiğimiz gözleme, Manlama'da kıymalı gözleme olarak sahne alıyor ve üzerine yoğurt ekleniyor.

Zeus Herayı nerede görüp aşık oldu?

Adatepe Köyü, kendine has mimarisiyle, taş evleri ve zamanla restore edilen yapılarıyla yeni yeni keşfedilen bir değere sahip. Adatepe Köyü'nün hemen yanıbaşında ise İlyada destanında konu olan Gargaros olarak geçen bir zirve bulunuyor.

Zeus ve Hera nerede âşık oldu?

Adatepe Köyü'nün hemen yanı başında bulunan dev kaya kütlesi, Truva'yı gün yüzüne çıkartan Alman maceraperest Heinrich Schliemann ve arkeolog Judeich tarafından İda Zeus Altarı (sunağı) olarak tanımlanmıştır. Gargaran'daki Altar, Zeus ile Hera'nın aşkına da şahit olmuştur.

Zeus'un evi nerede?

Zeus Tapınağı Yunanistan'ın başkenti olan Atina'da bulunmaktadır. Antik Yunan Tanrılar Dönemine ait kalıntıları barındırmaktadır.

Zeus Altarı ücretli mi?

Zeus Altarına giden patika yoldan Adatepe Köyü manzarası Dede Tepe üzerindeki Zeus Altarı olarak adlandırılan büyük kaya parçasının işlenmesiyle oluşturulan yer Antik Yunan döneminde kurban törenlerinin yapılmakta olduğu mistik bir tepe. ... Zeus Altarı girişi ücretsizdir.

Kaz Dağlarının Neyi Meşhur?

Bitki ve hayvan türleri açısından zengin olan Kaz Dağları Milli Parkı'nda yürek burkan aşk hikayesiyle doğa harikası Hasan Boğuldu, hoş bir mesire yeri olan Sutüven Şelalesi, Mıhlı Şelalesi, Ayı Deresi ve Vallah Şelalesi, Subaşı, Güre Pınarbaşı, Sarıkızın Türbesi, Yeşilyurt köyü, Adatepe Köyü ve Zeus Altarı mutlaka ...

Tahtakuşlar köyünde ne yapılır?

Tahtakuşlar Köyü Gezilecek Yerler
  • Alibey Kudar Etnografya Galerisi. Köyde doğmuş ve büyümüş emekli ilkokul öğretmeni Alibey Kudar tarafından kurulan etnoğrafya müzesi (Tahtakuşlar müzesi), köyde olması açısından bir ilk olduğu için çok önemli. ...
  • Anıt Ağaç ...
  • 3. Köy Sokaklarında gezinti. ...
  • Organik Köy Kahvaltısı

Yeşilyurt köyü nerede yenir?

Çakır Kahvaltı Evi ve Yeşilyurt Köy Konağı güzel bir kahvaltı yapabileceğiniz mekanlardandır. Ayten Ablanın Kahvaltı ve Mantı Evi güzel bir kahvaltının yanı sıra mantı da yiyebileceğiniz güzel bir mekandır. Köy meydanında bulunan Han Cafe ve Radika Cafe kahvaltı ve zeytinyağlılar bulabileceğiniz güzel mekanlardandır.

Yeşilyurt Köyü'nde Ne Yenir?

Köyün hemen girişinde sizi karşılıyor. Köy Kahvaltısı, Mantı, Gözleme, Çiğ Börek, Avcı Böreği, Sigara Böreği, Kumda Türk Kahvesi, Izgara Çeşitleri, Köfte, Kuzu Şiş, Tavuk Şiş, Tavuk Kanat gibi çok seçeneğiniz var.