Evde kurutulmuş domates nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Evde kurutulmuş domates nasıl yapılır?
  2. Kahvaltılık domates kurusu nasıl yapılır?
  3. Zeytinyağında domates kurusu nasıl yapılır?
  4. Kışlık kuru domates nasıl yapılır?
  5. Domates kuruturken tuzlanır mı?
  6. Domates kuruturken nelere dikkat edilmeli?
  7. Kuru domatesten ne olur?
  8. Kuru domates kavanozda nasıl saklanır?
  9. 1 kg domates kurusu kaç kg domatesten çıkar?
  10. Kuru domates kaç günde kurur?
  11. Domates kuruturken neden tuz atılır?
  12. Domates kuruturken hangi tuz?
  13. Kuru domates hangi yemeklerde kullanılır?
  14. Kurutulmuş domates mezesi nasıl yapılır?
  15. Kurutulmuş domates nasıl muhafaza edilir?
  16. Kuru domatesi nasıl saklamalıyız?
  17. Domates kurusu fiyatı ne kadar?
  18. Kaç kilo domatesten 1 kilo salça olur?
  19. Domates kuruturken tuz atılır mı?
  20. Domates kuruturken normal tuz atılır mı?

Evde kurutulmuş domates nasıl yapılır?

Fırında domates kurutmak için ilk olarak domateslerinizi yıkayın. Sap kısımlarını da kestikten sonra dik olrak domateslerinizi kesin. 60 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 12 saat kadar pişirin. Her saat başı kontrol edip kurumuş olan domatesleri çıkartın.

Kahvaltılık domates kurusu nasıl yapılır?

Kahvaltılık Domates Kurusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kuru domatesler suda haşlanıp suyu süzülür.
  2. Soğuyan domateslere doğranmış sarımsak, iri kırıklanmış ceviz, zeytin yağı, kekik, pul biber ve tuz eklenip karıştırılır.
  3. Buzdolabında bekletilip servis yapılır.

Zeytinyağında domates kurusu nasıl yapılır?

Hazırlanışı
  1. Domatesleri derin bir kaseye alıp üzerlerini geçecek kadar kaynar su ekleyin ve tamamen yumuşayana kadar (15-30 dk.) ...
  2. Sularını süzüp avucunuzla sıkarak fazla suyundan kurtulun,
  3. Domatesleri küçük kavanozlara bastırarak koyun,
  4. Üzerlerini geçecek kadar zeytinyağ ekleyin,
  5. Baharatları ekleyin,
Daha fazla öğe...

Kışlık kuru domates nasıl yapılır?

Peki dolmalık kışlık domates nasıl kurutulur diye düşünenler için bir tüyo daha sizlerle. Etli ve iri domateslerin içini kaşık yardımıyla boşaltın. Tepsi içine domatesleri oturtun. Diğer domatesleri kuruttuğunuz gibi güneşte üst ve alt kısımlarını kontrol ederek kurutma işleminizi yapabilirsiniz.

Domates kuruturken tuzlanır mı?

Tuz kurutulurken domateslerin küflenmesini engelleyerek fireyi en aza indirir. Ancak tuz eklenerek kurutulan domateslerin tadı doğal ekşimsi domates tadından uzaklaşabiliyor. O nedenle ben verilecek fireyi göze alıp tuz koymadan kurutmayı tercih ediyorum.

Domates kuruturken nelere dikkat edilmeli?

Kurutmak istediğiniz 3 kilo kadar domatesi yıkayıp saplarını kesin. Daha sonra dikine doğru kesip kaya tuzu ile tuzlayın. Son olarak yağlı kâğıt üzerine aralıklarla dizip güneş altında bir hafta süresince arkalı önlü çevirerek bekletin. Domatesler istediğiniz gibi kuruyacak, lezzete doyacaksınız.

Kuru domatesten ne olur?

Tarifleri arasında en çok kuru domates yemeği merak edilse bile bu yiyecek kahvaltılık ve yemeklerde de sık sık kullanılır. Onunla yapılan kuru domates salatası, acuka, kuru domates mezesi ve kavurması ayrı bir leziz olur. Hafif tuzlu ve ekşimsi tadıyla eklendiği yemeğin lezzetini kat kat artırır.

Kuru domates kavanozda nasıl saklanır?

Temiz bir kavanoza en alta 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2-3 diş zeytinyağı koyarak başlıyoruz. Sırayla domates, sarımsak ve çok az baharat ,tuz ilave edip zeytinyağı gezdiriyoruz. En son domateslerin üzerine gelecek kadar zeytinyağı olmalı kavanozda. Buzdolabında saklıyoruz.

1 kg domates kurusu kaç kg domatesten çıkar?

Kurutulmuş domates, salçalık cinsi domateslerin kurutulmuş şeklidir. Domates yaklaşık %94-95 civarında özünde su ihtiva eder. Bu sebeple kurutma sonucunda yaklaşık 15 kg domatesten 1 kg kuru domates kalmaktadır.

Kuru domates kaç günde kurur?

Domates Güneşte Kaç Günde Kurur? Domateslerin güneşte kuruması boyutuna göre değişiklik gösterir. Ancak 7-12 gün içinde bütün domatesler kurumuş olacaktır.

Domates kuruturken neden tuz atılır?

Tuz kurutulurken domateslerin küflenmesini engelleyerek fireyi en aza indirir. Ancak tuz eklenerek kurutulan domateslerin tadı doğal ekşimsi domates tadından uzaklaşabiliyor. O nedenle ben verilecek fireyi göze alıp tuz koymadan kurutmayı tercih ediyorum.

Domates kuruturken hangi tuz?

Alttan hava alan bir yere koyarsanız kuruması hızlanacaktır. Üzerine tuz serperseniz,biraz sulanacağı için kuruması gecikecektir ama tuz serpince daha lezzetli olur. Kullanacağınız tuz tercihen kaya tuzu olsun.

Kuru domates hangi yemeklerde kullanılır?

Kuru Domates Ile Yapılan Yemekler | Yemek Tarifleri
  • Kuru Domatesli Bulgur Pilavı
  • Yemeklik Sebze Suyu.
  • Terbiyeli Tavuk Pirzola.
  • Yeşil Zeytin Salatası
  • Brokoli Mücver.
  • Et Sote.
  • Fırında Tavuk Pirzola.
  • Tencerede Etli Patlıcan Yemeği.
Daha fazla öğe...

Kurutulmuş domates mezesi nasıl yapılır?

Cevizli Kuru Domates Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kuru domatesleri derin bir kase içerisine alıp üzerini geçene dek ılık suyla doldurun. ...
  2. Kuru domatesler yumuşayınca kaseden alın. ...
  3. İrice doğradığınız cevizleri de üzerine ekleyin.
  4. Son olarak ayıklanmış maydanozları ince ince kıyıp ekleyin.
Daha fazla öğe...

Kurutulmuş domates nasıl muhafaza edilir?

Domates kurusunu daha uzun süre saklamak için, ağzı kapalı ve hava almayan bir kavanoza koyup kuru ve serin yerde bekletmeniz gerekir. Ayrıca kışlık domateslerinizi zeytinyağı içinde, birkaç diş sarımsak ile bir kavanoza yerleştirip, kapağını sıkıca kapatıp serin bir yerde saklayabilirsiniz.

Kuru domatesi nasıl saklamalıyız?

Kurutulmuş domatesleri kuru, serin ve rutubetsiz yerde, bez torbalarda saklayabilirsiniz. Kurutulmuş domatesleri saklamak için bir diğer yöntem şudur: Domatesleri kavanoza dizip içine kuru defne yağı, tane karabiber ve kişniş koyun, üzerlerini kapatacak şekilde zeytinyağı döküp kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Domates kurusu fiyatı ne kadar?

Domates Kurusu 1 Kg son 6 aylık fiyat değişim grafiği Dönem İçi En Yüksek Fiyat: 49,90 TLDönem İçi En Düşük Fiyat: 36,90 TLŞu Andaki Fiyat: 49,90 TLŞu andaki fiyat son 6 ayın en yüksek fiyatı.

Kaç kilo domatesten 1 kilo salça olur?

Domates salçası için aldığınız domatesin büyüklüğü, sululuğu çıkaracağınız salçanın miktarını değiştirmektedir. Sulu bir domatesten daha fazla salça etmeniz mümkün. Ancak ortalama olarak 10 kilo domatesten 1 kilo salça elde edilir.

Domates kuruturken tuz atılır mı?

Tuz kurutulurken domateslerin küflenmesini engelleyerek fireyi en aza indirir. Ancak tuz eklenerek kurutulan domateslerin tadı doğal ekşimsi domates tadından uzaklaşabiliyor. O nedenle ben verilecek fireyi göze alıp tuz koymadan kurutmayı tercih ediyorum.

Domates kuruturken normal tuz atılır mı?

- Üzerlerine isteğe bağlı olarak çok az miktarda (göz kararı) kaya tuzu serpiştirin. Sakın fazla koymayın. Tuz kurutulurken domateslerin küflenmesini engelleyerek fireyi en aza indirir. Ancak tuz eklenerek kurutulan domateslerin tadı doğal ekşimsi domates tadından uzaklaşabiliyor.