Online Türkçe karşılığı nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Online Türkçe karşılığı nedir TDK?
  2. Done Türkçe anlami nedir?
  3. Done veri nedir?
  4. Dejenerasyon kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?
  5. Efor ne demek TDK?
  6. Bir dane ne demek?
  7. Dejenerasyonu ne demek?
  8. Do hangi anlama gelir?
  9. Efor testinin pozitif çıkması ne demek?
  10. Kelime nasıl sayılır?
  11. Dane adeti ne demek?
  12. Dane Osmanlıca ne demek?

Online Türkçe karşılığı nedir TDK?

Online kelimesi İngilizce kökenli olarak Türkçede en çok kullanılan sözcükler arasındadır. Türkçe karşılığı olarak ise 'çevrimiçi, internet üzerinden bilgisayara bağlı olarak çalışma' şeklinde tanımlanmaktadır.

Done Türkçe anlami nedir?

Daha çok cümle içerisinde kullanılan done fiilinin karşılığı Türkçede, 'Bitmiş veya tamamlanmış' şeklinde ifade edilmektedir. Aynı zamanda İyi pişmiş ya da iyi kızarmış yemek veya et ve ekmek gibi durumlar için de kullanılmaktadır. Diğer taraftan edilgen çatı üzerinden kullanılan cümlelerde kullanılır.

Done veri nedir?

Veri anlamına gelir. “doneleri toplamak, doneleri değerlendirmek” vb. söz kalıpları ile bu kelimeye sıkça rastlayabiliriz. Bir konu veya bir kişi hakkındaki bilgilerin toplamına done denir.

Dejenerasyon kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?

Dejenerasyonun Türk dil kurumuna göre üç farklı anlamı vardır. Bunlar da yozlaşma, soysuzlaşma ya da bozunumdur. Tüm bu kelimelerin Türkçedeki karşılığı dejenerasyondur. Tıp dilinde kullanılan dejenerasyon kelimesi normal olandan biraz daha farklıdır.

Efor ne demek TDK?

Efor kelimesi Türkçe'de "çaba, gayret" anlamına gelir.

Bir dane ne demek?

DÂNE. 1. Tohum, habbe: Hâk-i siyâh içre kalacak dâne miyim ben (Muallim Nâci). ... Tohum gibi ufak, yuvarlak şeyler için kullanılır, tâne: Ol sadeften doğdu ol dür dânesi (Süleyman Çelebi).

Dejenerasyonu ne demek?

Anlam bakımından dokuların normal yapılarının bozulup normal fonksiyonlarını yapamayacak hale gelmeleri demektir. Dokuların bozulması sonucu ortaya çıkan dejenerasyon bu tarz durumları tanımlamak için kullanılır.

Do hangi anlama gelir?

Do açılımı nedir? Tae, "tekme" veya "ayakla yapılan vuruş"; kwon, "yumruk" veya "elle yapılan vuruş"; do ise, "iyilik, doğruluk, fazilete giden yol" anlamına gelmektedir.

Efor testinin pozitif çıkması ne demek?

Efor testinin pozitif çıkması Koroner arter hastalığını düşündürebilir. Genellikle pozitif çıkması durumunda doktorlar hastaya koroner anjiyografi tavsiye eder.

Kelime nasıl sayılır?

Kelime hesaplama daha çok bir cümle içerisindeki kelimelerin arasında yer alan boşlukların bir fazlası olarak ele alınır. Yani herhangi bir yazım üzerinde kelimeler arasında yer alan boşluklar ne kadarsa, bu boşluklardan bir fazlası kelime sayısını verir.

Dane adeti ne demek?

ZEYTİNİN KALİBRESİ VEYA DANE ADEDİ NEDİR? Zeytinin irilik derecesini anlatmak için kullanılan rakamlardır. Kalibre, 1 kg zeytinde bulunan tane adetidir. Örnek olarak; 180-200 kalibre bir zeytinin 1 kilogramında ortalama 190 adet zeytin bulunur.

Dane Osmanlıca ne demek?

dane / dâne / دانه (Diyn. den) "İtaat etti. İtaatli oldu, boyun eğdi, aziz oldu" mânasında fiil.