Sol böğür ağrısı neden olur?

İçindekiler:

  1. Sol böğür ağrısı neden olur?
  2. Yan ağrısı neden olur?
  3. Sol böğür ağrısına hangi bölüm bakar?
  4. Sol göğsümde ağrı var sebebi nedir?
  5. Böğür ağrısına hangi bölüm bakar?
  6. Belin sağ tarafında ağrı hangi doktora gidilir?

Sol böğür ağrısı neden olur?

Böğür ağrısının pek çok nedeni bulunmaktadır. Buna göre idrar yolu enfeksiyonları, böbrek kanseri, böbrek kistleri patlaması gibi durumlarda böğür yani yan ağrıları oluşur. Özellikle böbrek hastalığından doğan ağrılar da böğür ağrılarını meydana getirir. Bu ağrıların pek çok nedeni olabilir.

Yan ağrısı neden olur?

Yan ağrısı, sırt, üst karında rahatsızlık oluşması ya da ağrı oluşması ile ifade edilir. Ağrı sabit ya da şiddetli seviyedeyse böbrek ya da idrar yolu enfeksiyonları, böbrek kanseri, böbrek kistlerinin patlaması gibi ciddi rahatsızlıklardan meydana gelir.

Sol böğür ağrısına hangi bölüm bakar?

Böbreklerle ilgili hastalıklara bakan bölüm dahiliye alt bilim dalı olan üroloji ya da nefrolojidir. Nefroloji bölümü böbrek yetmezliği ile diğer böbrek hastalıkları olan kişilerin gitmesi gereken bölümdür.

Sol göğsümde ağrı var sebebi nedir?

Bununla birlikte göğüs ağrısı şikâyeti varlığında öncelikle mutlaka kalp sorunları ekarte edilmelidir. Göğüs ağrısının diğer nedenleri arasında akciğer sorunları, hazımsızlık, reflü, kas gerginliği, göğüs kemiğine yakın kaburga eklemlerinde iltihaplanma sayılabilir. Birçok farklı problem göğüs ağrısına neden olabilir.

Böğür ağrısına hangi bölüm bakar?

Böbreklerle ilgili hastalıklara bakan bölüm dahiliye alt bilim dalı olan üroloji ya da nefrolojidir. Nefroloji bölümü böbrek yetmezliği ile diğer böbrek hastalıkları olan kişilerin gitmesi gereken bölümdür. Üroloji bölümü ise, daha çok mesane, prostat, böbrek taşı gibi sorunlarla ilgilenmektedir.

Belin sağ tarafında ağrı hangi doktora gidilir?

Bel ağrısı nedeninin teşhis edilmesi için öncelikli olarak ortopedi bölümüne görünmek gerekiyor. Ortopedi bölümü bel ağrısı şikayeti ile gelen hastalar için bel fıtığı şüphesi ile gerekli tahlil ve tetkikler yaparak ağrıya neden olan etkenin fıtık olup olmadığını tespit ediyor.