Aşkın Gözyaşı çiçeği nasıl oluyor?

İçindekiler:

  1. Aşkın Gözyaşı çiçeği nasıl oluyor?
  2. Aşkın Gözyaşı çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?
  3. Aşkın Gözyaşı Çiçeği hangisi?
  4. Kalanşo çiçeği güneş sever mi?
  5. Gözyaşı çiçeği ne zaman açar?

Aşkın Gözyaşı çiçeği nasıl oluyor?

Aşkın Gözyaşı Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Aşkın gözyaşı çiçeği, çoğaltılması en kolay olan bitkilerden biridir. Bunun için yaprak kenarlarında bulunan minik filizler toprağa düştüğünde bitki çoğaltılmış olur. Ayrıca herhangi bir dalının farklı bir saksıya dikilmesi işlemiyle de çoğaltılması mümkün olan bir çiçek türüdür.

Aşkın Gözyaşı çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?

Nisan ayında bitki eğer uygun ortam sıcaklığını yakalarsa çiçeğini açar. Suyu bünyesinde tutmayan toprak tercih edilmelidir. Ayrıca hava almayı seven bir bitki olduğu için iç mekanda bakılacaksa eğer hava delikleri geniş ve birden fazla olan saksı tercih edilmelidir. Sulaması toprak nemi kontrol edilerek yapılmalıdır.

Aşkın Gözyaşı Çiçeği hangisi?

Crassulaceae ailesinin bir üyesi olan aşkın gözyaşları çiçeği, her evde ve ortamda kolaylıkla yetiştirilebilir. Anavatanı Madagaskar'dır. Aşkın gözyaşı çiçeği olarak da bilinir. İngilizler bu çiçeğe “mother of millions”, yani “milyonların anası” derler.

Kalanşo çiçeği güneş sever mi?

Kumla birebir karıştırılmış funda ve bahçe toprağı kalanşo çiçeği için en idealidir. Kalanşo çiçeğinin, ilkbahardan kışa kadar doğrudan güneş ışığı almayan, kışın ise aydınlık bir yere yerleştirilmesi gerekir. Bu hassas bitki türü soğuğu sevmez. Bu nedenle kış aylarında 5 derecenin altında sağlıklı gelişim gösteremez.

Gözyaşı çiçeği ne zaman açar?

Aşkın gözyaşları çiçeği uygun ortam sıcaklığını yakalayabilirse, sonbahar ortası ile kış sonu arasında herhangi bir zaman diliminde tomurcuklanır. Nisan ayında ise çiçek açar.