Lezzetli mercimek yemeği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Lezzetli mercimek yemeği nasıl yapılır?
  2. Kıymalı mercimek yemeği nasıl yapılır?
  3. Düdüklüde yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır?
  4. Yeşil mercimek ne kadar suda bekletilir?
  5. Yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır?
  6. Lokanta usulü yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?
  7. Kıymalı yeşil mercimek yemeği kaç dakikada pişer?
  8. Yeşil mercimek Haşlanmadan pişirilir mi?
  9. Yeşil mercimek yemeği Duduklu kac dakika?
  10. Kırmızı mercimek kaç saat suda bekletilir?
  11. Yeşil mercimek nasıl muhafaza edilir?
  12. Yeşil mercimek yemeği yanına ne gider?
  13. Mercimek çorbasına sonradan un nasıl kavrulur?
  14. Yesil mercimek Dagilmadan nasil Haslanir?
  15. Mercimek yemeği düdüklüde kaç dakikada pişer?

Lezzetli mercimek yemeği nasıl yapılır?

1,5 su bardağı yeşil mercimeği yıkayıp suyunu süzdükten sonra derin bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın. 4 yemek kaşığı zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırın. 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Kıymalı mercimek yemeği nasıl yapılır?

Kıymalı Mercimek Yemeği Nasıl Yapılır?
  1. Bir tenecerey sıvı yağ koyup küp doğranmış soğanları ve kıymayı koyup karıştırarak kavuruyoruz.
  2. Kavrulan soğan ve kıymanın üzerine salça ilave edip karıştırıyoruz. Mercimekleri bir tenecerede haşlayıp süzüyoruz. ...
  3. Su ilave edip, tuz ve baharat eklenip karıştırıp pişiriyoruz.

Düdüklüde yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle mercimek bol su ile yıkanır, süzülür. Yemeklik doğranan soğan 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile düdüklüde hafif ölecek şekilde kavrulur. Üzerine yeşil mercimekler eklenir, şöyle bir çevrilip 7 su bardağı su ve kesme şeker eklenerek, kapağı kapatılıp 20 dk. pişirilir.

Yeşil mercimek ne kadar suda bekletilir?

Yeşil mercimeği pişirmeden önce mutlaka ayıklamanızı ve suda yıkamanızı öneririz. Hatta kullanacağınız kadar mercimeği bir gece öncesinden, üstünü 2 parmak geçecek kadar tuzlu suya koyup bekletin. Ertesi gün o suyunu döküp, temiz suyla yemeğini yapabilirsiniz.

Yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır?

Yeşil mercimek yemeği yapımında; öncelikle orta boy derin bir tencere içine 1 buçuk su bardağı yeşil mercimek koyun. Mercimeğin üzerine 4 su bardağı su dökün. Mercimekler hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra haşlanan mercimeğin suyunu süzüp, 1-2 kere yıkayın.

Lokanta usulü yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

Mercimekleri bol suda yıkayın.Tereyağını eritin ve küp küp doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun. Soğan ve sarımsak hafif kavrulunca unu ilave edin ve 2-3 dakika unu kavurun. Çırpma teliyle unu çırpıyorken tavuk suyunu ilave edin. Mercimekleri de ilave edin ve kalan suyu da ilave edip kaynamaya bırakın.

Kıymalı yeşil mercimek yemeği kaç dakikada pişer?

135 dk.

Yeşil mercimek Haşlanmadan pişirilir mi?

Önceden haşlayarak pişirilen mercimeğin besin değeri kaybetmesi dolayısıyla biz önceden haşlamadan çiğden yemeğimizi hazırlıyoruz. ... Yeşil mercimek yemeğinde en önemli lezzet sırrı, soğanın yavaş yavaş kavrulmasıdır.

Yeşil mercimek yemeği Duduklu kac dakika?

- Düdüklü tencere de ise yeşil mercimeğin pişme süresi yaklaşık olarak 20 dakika sürmektedir. - Düdüklü tencere bilindiği gibi yüksek basınç ile yemekleri pişirdiği için yiyeceklerin pişme sürelerini de oldukça azaltmaktadır. Yeşil Mercimeğin Faydaları Nelerdir?

Kırmızı mercimek kaç saat suda bekletilir?

Mercimek sıcak suda 20 dakika bekletilir.

Yeşil mercimek nasıl muhafaza edilir?

Satın aldığınız yeşil mercimeğin izi direkt güneş ışığı almayacak nem ve rutubetin bulunmadığı serin bir ortamda saklayabilirsiniz. Genellikle mutfak dolapları yada kilerler bunlar için uygun alanlardır. Saklama işlemi gerçekleştirmek için bez torbalarda ya da cam kavanozlarda bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Yeşil mercimek yemeği yanına ne gider?

Yeşil Mercimek Yemeğinin Yanına 10 Çeşit Tarif
  • Yeşil Mercimek Yemeği Yanında İyi Gidecek 10 Tarif.
  • 1) Herkesin Sevdiği Klasik Yayla Çorbası
  • 2) Özel Lezzetlerden: Nefis Düğün Çorbası
  • 3) Şifa Niyetine Besleyici Tarhana Çorbası
  • 4) Dünyanın En Pratik Patates Kroketi.
  • 5) Su Böreği Tadında Kolay Dilimli Börek.
Daha fazla öğe...

Mercimek çorbasına sonradan un nasıl kavrulur?

Bir diğer yöntem ise unla yağı kavurarak çorbanın kıvamını yoğunlaştırmak. Ayrı bir tencerede yağ ve unu, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından çorbanızdan kepçe kepçe, yavaş yavaş ilave ederek unla beraber bütünleştirin. Un sayesinde çorbanız yoğunlaşacaktır.

Yesil mercimek Dagilmadan nasil Haslanir?

İstediğiniz ölçüdeki yeşil mercimeği tencereye alın ve üzerine 3 parmak geçecek kadar su ekleyerek orta ateşte haşlayın. Haşlanan mercimeğin siyah suyunu süzgeç yardımı ile süzün. Hafif dişe gelecek gibi çorbalara salatalara pilavlara eklemek için ideal olacaktır.

Mercimek yemeği düdüklüde kaç dakikada pişer?

Haşlarken 1 su bardağı mercimek için 3 su bardağı su hesabı yapabilirsiniz. Fazla suyu mercimekler piştikten sonra süzebilirsiniz. Mercimeği kısık ateşte pişirirseniz taneleri bütün kalır, yüksek ateşte kaynatırsanız kırılıp dağılmaya başlar. -- Siyah beluga mercimeği 20-25 dakika aralığında pişer.