Yeni doğan bebek nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Yeni doğan bebek nasıl temizlenir?
  2. Yeni doğan bebek nasıl giyinmeli?
  3. Yeni doğan bebek kaç kat giydirilmeli?
  4. Gece bebekler nasıl yatırılmalı?
  5. Yatış pozisyonu bebeklerin kafa şekli için nasıl yatırılmalı?

Yeni doğan bebek nasıl temizlenir?

Yeni doğan bebeğin derisi çok hassastır ve derinin temiz tutulması önemlidir. Kaynamış ılımış suyla ıslatılmış pamuk, pamuklu tülbent veya yumuşak gazlı bez kullanılarak cilt silinebilir ve iyice kurulanır.

Yeni doğan bebek nasıl giyinmeli?

Yenidoğan Bebek Nasıl Giydirilmelidir? Özellikle, yeni doğan bebeğin kıyafetlerinin teri emen, cildin havalanmasını sağlayan, kumaşlardan oluşmasına dikkat edilmelidir. İlk aylarda iç giyim için tulumlar tercih edilebileceği gibi; çorap, eldiven ve şapka mutlaka giydirilmelidir.

Yeni doğan bebek kaç kat giydirilmeli?

Bebeğin terleme veya diğer yollarla ısı kaybını sağlama yeteneği henüz gelişmemiştir. Bu nedenle giyimi konusunda hassas olmak gerekir. Yaşamın ilk günlerinde yaz mevsiminde tek kat, kış mevsiminde iki kat giydirmek ve uyurken pamuklu bir örtü örtmek yeterlidir.

Gece bebekler nasıl yatırılmalı?

Bebekler doğduklarından itibaren hafif eğim verilerek sırtüstü veya her iki tarafa olacak şekilde yan yatma pozisyonunda yatırılmalıdır. Bebekleri yüzükoyun yatırmak tehlikelidir ve uygun değildir. Bebekler uyku ritüeli sonrası kaliteli bir uyku için yataklarına yatırılarak uyutulmalıdır.

Yatış pozisyonu bebeklerin kafa şekli için nasıl yatırılmalı?

Sürekli düz sırt üstü yatan bebeklerde bebeği kafasının arka kısmı düzleşebilir. Bebeklerin zaman zaman yana çevrilerek yatırılması bu durumu engeller. Bazı bebeklerde sadece tek yöne (sağa ya da sola) dönme diğer yöne dönmeyi reddetme tepkisi görülebilir.