Maliye iş imkanı var mı?

İçindekiler:

  1. Maliye iş imkanı var mı?
  2. Maliye 2 yıllık mezunları ne iş yapar?
  3. Aöf Maliye bölümü mezunları ne iş yapar?
  4. Maliye Bölümü Mezunları Kpss'de hangi oturumlara girecek?
  5. Aöf Maliye Bölümü kaç yıllık?

Maliye iş imkanı var mı?

Özetleyecek olursak; maliye bölümü mezunları iktisadi alanlarda kendini geliştirdiği gibi hukuksal konularda da kendilerini geliştirerek birçok bölümden mezun olmuş kadar eğitimlerini tamamlarlar. Böyle bir bölümden mezun olan öğrenciler hem kamuda hem özel sektörde bulabilirler.

Maliye 2 yıllık mezunları ne iş yapar?

2 Yıllık Maliye İş Olanakları Mezunlar; Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Kamu İktisadi Teşebbüsleri, Devlet Planlama Teşkilatı, Mahalli İdareler, Belediyeler, Sayıştay ve diğer kamu kuruluşları ile bankalarda ve özel sektörün değişik kuruluşlarında bulabilirler.

Aöf Maliye bölümü mezunları ne iş yapar?

İş Olanakları Kamu kesiminde vergi müfettişliği, gelir uzmanlığı, kontrolörlük; Hazine Müsteşarlığı ve Dış Ticaret Müsteşarlığında uzmanlık, kamu ve özel bankalarda müfettişlik; özel kesimde ise şirketlerde her kademede personel olarak çalışabilirler.

Maliye Bölümü Mezunları Kpss'de hangi oturumlara girecek?

Maliye mezunları hem KPSS A Grubu hem de B grubu sınavına girebilmektedir. B grubu diye bilinen sınav KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavıdır. Sınavda alan dersi olmadığı için bölümün bir artı veya eksisi yoktur. KPSS A Grubu sınavı ise İİBF mezunlarının gözde mesleklere giriş yapabileceği en önemli sınavdır.

Aöf Maliye Bölümü kaç yıllık?

AÖF Maliye 4 yıllık lisans bölümüdür.