Tunahan isminin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Tunahan isminin anlamı nedir?
  2. Tunahan ismi Kur'an ı Kerim'de geçiyor mu?
  3. Türkiye'de Tunahan ismi kaç kişide var?
  4. Hilmi nin anlamı nedir?
  5. Türkiyede kaç tane Hilmi var?
  6. Ceyda ismi Türkçe mi?

Tunahan isminin anlamı nedir?

Tunahan ismi kız ve erkek çocukları için uygun olmakta ve ismin rengi mavi ile pembedir. Tunahan gösterişli ve görkemli anlamına gelmektedir. Ayrıca Tunahan hükümdar demektir. Hayatı hızlı yaşamayı severler.

Tunahan ismi Kur'an ı Kerim'de geçiyor mu?

Tunahan İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Türkçe kökenli bir isim olması ile beraber Tunahan aynı zamanda yüzyıllardır tarihte de yerini koruyor. ... Tunahan adı Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır.

Türkiye'de Tunahan ismi kaç kişide var?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 25.599 tane Tunahan ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 1116 sırada. Yani Türkiye'de her 9,816 kişiden biri Tunahan. İstanbul'da ise toplam 4.026 tane.

Hilmi nin anlamı nedir?

Arapçada Hilm, kişinin sakin olması ve öfkesine yenik düşmemesi anlamına gelir. Hilmi de sakin, vakar ve yumuşak başlı anlamına gelir. Kelimenin ikinci anlamı ise nazik, uysal, anlayışlı ve kibar kimsedir.

Türkiyede kaç tane Hilmi var?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 25.853 tane Hilmi ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 271 sırada. Yani Türkiye'de her 1,133 kişiden biri Hilmi. İstanbul'da ise toplam 3.385 tane.

Ceyda ismi Türkçe mi?

Ceyda Arapça kökenli bir kız ismidir. Son yıllarda daha çok kullanılmaya başlanan Ceyda ismi uzun boyunlu olan güzel kadın anlamına gelmektedir.