Müsvedde anlamı ne demek?

İçindekiler:

  1. Müsvedde anlamı ne demek?
  2. Müsvedde kağıt ne demek?
  3. Insan müsveddesi ne demek TDK?
  4. Müsevvede ne demek?
  5. Hayatı müsvedde yaşamak ne demek?
  6. Sözlük erkek müsvettesi ne demek?
  7. Işe yaramayan kağıda ne denir?
  8. Insan müsvettesi ne demek?
  9. Hayatı müsvedde yaşamayın temize çekmeye vaktiniz olmayabilir ne demek?
  10. Müsvedde nasil yazilir TDK?
  11. Müsvette nasıl yazılır?
  12. Teksir kağıdı ne demek?

Müsvedde anlamı ne demek?

1. Temize çekilmemiş yazı, bir yazının üzerinde işlenmemiş ilk şekli: Edip vaz'-ı kalem evrâk-ı hikmet-hâne-i sun'a / Çekip müsvedde-i gaybı beyâza eylemiş imlâ (Nâbî'den). Bâzıları da müsvedde hâlinde bırakılmıştır (Orhan Ş. Gökyay).

Müsvedde kağıt ne demek?

Adından da anlaşılacağı üzere müsvedde kağıtlar deneme yapılacak bazı durumlarda kullanılır. Örneğin özellikle öğrenciler ders çalışırken, problem çözerken ve bir şeyler karalarken değerlendirir. Aynı zamanda farklı iş alanlarında projeler için de yine yaygın şekilde kullanılmaktadırlar.

Insan müsveddesi ne demek TDK?

Insan müsveddesi ne demek TDK? sf. Bir insanda bulunması gerekli niteliklerden yoksun olan (kimse).

Müsevvede ne demek?

(ﻣﺴﻮّﺩﻩ) sıf. (Ar. tesvіd “karalamak”tan musevvede) Müsvedde. Müsevvedat (ﻣﺴﻮّﺩﺍﺕ) i. (Ar. çoğul eki -āt ile) Karalamalar, müsveddeler: Müsevvedât-ı şuûnun bu mahv u isbâtı / Kelâl verdi bilirsin ki pîr ü bernâya (Müderris Ferid Bey'den).

Hayatı müsvedde yaşamak ne demek?

Çok uğraşırız ve çaba harcarız ama bazı şeyler yolunda gitmeyebilir. Demem o ki yaşayabildiklerimizi değerli kılıp onları her zaman hatırlamak, yaşayamadıklarımızı ise fırsatımız olduğunda ertelememeyi anlatmak.

Sözlük erkek müsvettesi ne demek?

DeyimDüzenle [1] Bir insanda bulunması gerekli niteliklerden yoksun kimse.

Işe yaramayan kağıda ne denir?

karalama kağıdı - ekşi sözlük.

Insan müsvettesi ne demek?

TürkçeDüzenle [1] Bir insanda bulunması gerekli niteliklerden yoksun kimse.

Hayatı müsvedde yaşamayın temize çekmeye vaktiniz olmayabilir ne demek?

Çok uğraşırız ve çaba harcarız ama bazı şeyler yolunda gitmeyebilir. Demem o ki yaşayabildiklerimizi değerli kılıp onları her zaman hatırlamak, yaşayamadıklarımızı ise fırsatımız olduğunda ertelememeyi anlatmak.

Müsvedde nasil yazilir TDK?

Bu kelimenin müsvedde mi, müsvette mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı müsvedde şeklinde olmalıdır.

Müsvette nasıl yazılır?

2- Bir şeyin kötü benzeri. MÜSVEDDE NASIL YAZILIR? Bu kelimenin müsvedde mi, müsvette mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı müsvedde şeklinde olmalıdır.

Teksir kağıdı ne demek?

Bitki liflerinden elde edilen, matbaa işlemlerine karşı yüksek duyarlılığa sahip teksir kağıtları, çeşitli kağıt hamuru kombinasyonlarından elde ediliyor. Buğday ve keten samanı elyafı gibi doğal ve geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilmesinin yanı sıra belirli oranlarda mineral çökeltileri kullanılıyor.