Fasulye kaç kez sulanır?

İçindekiler:

  1. Fasulye kaç kez sulanır?
  2. Fasulye kaç günde bir sulanır?
  3. Fasulye ne kadar sürede büyür?
  4. Fasulye kaç günde çıkar?
  5. Fasulye çimlendirme nasıl yapılır?
  6. Fasulye hangi aralıklarla sulanmalı?
  7. Taze fasulye sulaması nasıl yapılır?
  8. Çimlenme nasıl yapılır?
  9. Taze fasulye dönüme kaç kilo verir?
  10. Oturak fasulye kaç santim arayla dikilir?
  11. Salatalık kaç günde bir sulanmalıdır?
  12. 40 günlük fasulye nedir?
  13. Taze fasulye verimi nasıl artırılır?
  14. Kuru fasulye sulanır mı?
  15. Şeker Fasulyesi hangi ayda ekilir?

Fasulye kaç kez sulanır?

*İlk fasulye meyvelerini görünceye kadar mümkün olduğunca sulamadan kaçının. Fazla su, gelişimlerini yavaşlatır. Çiçek açıp ilk ürünler oluştuğunda düzenli olarak sulayabilirsiniz. Hava durumuna göre 4-5 gün arayla yeterli miktarda sulama yapmaya özen gösterin.

Fasulye kaç günde bir sulanır?

Sulama zamanları fidelerde üç yaprakçıklı asıl yaprağın görünmesi sırasında, çiçeklenmeden evvel, meyve tutumundan 10 gün sonra ve hasattan 1 ay önceki devrelerde olmak üzere sulama yapılmalıdır.

Fasulye ne kadar sürede büyür?

Fasulyelerin üzerine 3-4 cm olacak şekilde elenmiş toprak ilave edin. Toprağın yüzeyini şeffaf naylon yardımıyla kapatın. Bu süreçte periyodik olarak toprağı nemlendirin. Tahmini olarak 6-10 gün içerisinde fasulyeler çimlenecektir.

Fasulye kaç günde çıkar?

Pamukta fasulye kaç günde çimlenir sorusunun cevabı ise ortalama 5-6 gündür.

Fasulye çimlendirme nasıl yapılır?

Plastik kabın içerisini güzelce pamukla kapla. Fasulyelerini pamukların arasına yerleştir. Fasulyelerin üzerini tekrar pamukla kapla. Son olarak pamuğu suyla ıslat....
  1. Fasulyelerden kökler çıkmalı
  2. Köklerden biraz koku gelmeli.
  3. Çimlenme başlamalı.
BE

Fasulye hangi aralıklarla sulanmalı?

Fasulye günde kaç kere sulanmalıdır ?
  1. Fasulye çiçeklenene kadar fazla sulanmamalıdır.
  2. Aşırı sıcak ve kuru havalarda çiçeklenmesede kuru bırakılmamalı ve toprağın nemli olmasına dikkat edilmelidir.
  3. Fasulye çiçeklendikten ve meyve vermeye başladıktan sonra düzenli olarak 4-5 günde bir toprak doyana kadar sulanmalıdır.
Daha fazla öğe...•BE

Taze fasulye sulaması nasıl yapılır?

Sulama zamanları fidelerde üç yaprakçıklı asıl yaprağın görünmesi sırasında, çiçeklenmeden evvel, meyve tutumundan 10 gün sonra ve hasattan 1 ay önceki devrelerde olmak üzere sulama yapılmalıdır. Sık ve hafif sulama yapılmalıdır. Çünkü taze fasulye sık aralıklarla sulamayı sever, bol sudan hoşlanmaz.

Çimlenme nasıl yapılır?

Tohumlar onları suda tohumları beklettiğimizde ya da ısı ve oksijen oranı doğru bir ortamda dinlendirdiğimizde uyanırlar. Tohum üzerindeki koruyucu kabuk çatlatır ve filize dönüşür. Bu işleme tohum çimlendirme veya filizlendirme denir.

Taze fasulye dönüme kaç kilo verir?

Ortalama olarak yer fasulyesinde dekardan 500-600 kg, sırık fasulyesinden dekara 750-1250 kg verim elde edilmektedir.

Oturak fasulye kaç santim arayla dikilir?

Oturak fasulye yetiştirmek için iki sıra arası 50 cm, sıra üzerindeki ocakların arası 30 cm olmalı. Sırık fasulyelerde iki sıra arası 60-70 cm. sıra üzeri ocakların arası ise 30-40 santim olması yeterli.

Salatalık kaç günde bir sulanmalıdır?

Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Böylece bu dönem esnasında fazla sulama yapılması beraberinde bitkinin sararmasına (boğulmasına) neden olmaktadır. Bu dönemden sonra her 3-4 günde bir kez sulama yapılmaktadır.

40 günlük fasulye nedir?

Meyvesi yuvarlak yeşil renkte, ince uzun, kılçıksız lezzetli bir fasulye çeşididir. ... Genellikle yemeklik, konservelik ve turşuluk olarak tüketilebilen, kesinlikle kol atmayan bir fasulye türüdür.

Taze fasulye verimi nasıl artırılır?

Fasulye Verimi Nasıl Artırılır?
  1. Fasulyede en iyi verim, damlama sulamayla alınıyor.
  2. Kuru fasulye söz konusu olduğunda, hasadın normalden erken yapılması, fasulyelerin tanelerinin su kaybetmesine ve verimin yüksek oranda azalmasına neden oluyor.
Daha fazla öğe...•BE

Kuru fasulye sulanır mı?

Yüksek sıcaklıkta zarar gören kuru fasulyelerin yağışı sevdiği söylenebilir. Yıllık ortalama yağış miktarı 500-1500 mm. aralığında olan bölgelerde rahatlıkla yetiştirilmektedir. Bu bölgelerde fasulyenin sulanmasına ihtiyaç olmaz. Fasulye yetiştiriciliği sırasında yağışın eşit bir miktarda dağılması önemlidir.

Şeker Fasulyesi hangi ayda ekilir?

Bölgemizde 1-15 Mayıs arası en uygun ekim zamanıdır. Ekim pnömatik (havalı) mibzerle 45 cm sıra arası, çeşit özelliğine göre 8-10-12 cm üzeri mesafe ile toprakta tav seviyesinden 5 cm derine yapılmalıdır. Tohum iriliğine göre değişmekle beraber dekara 6-10 kg tohum gerekir.