Hangi üniversitelerin rektörleri değişecek?

İçindekiler:

  1. Hangi üniversitelerin rektörleri değişecek?
  2. Yeni rektör ne zaman göreve başlar?
  3. Rektörlük başvuruları ne zaman?
  4. ITÜ rektör ataması ne zaman?
  5. Rektör nasıl atanır 2020?
  6. Boğaziçi rektör ne zaman atanacak?
  7. Rektörler önceden nasıl atanıyordu?
  8. Rektörlük başvurusu nasıl yapılır?
  9. Kimler rektör adayı olabilir?
  10. ITÜ Rektörü kim olacak?
  11. AGÜ Rektörü kim olacak?
  12. Üniversite rektörleri nasıl atanır?
  13. Rektör nasıl atanır 2021?
  14. Eskiden rektörler nasıl atanıyordu?
  15. Üniversitelere rektör atama yetkisi kime verilmiştir?
  16. Boğaziçi Üniversitesi ne atanan rektör?
  17. Rektörü önceden kim atardı?
  18. Dünyada rektörler nasıl seçiliyor?

Hangi üniversitelerin rektörleri değişecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Boğaziçi Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi'nin rektörleri değişti.

Yeni rektör ne zaman göreve başlar?

Türk yüksek öğretim sistemine göre devlet üniversitelerinde rektör, üniversitenin öğretim üyeleri tarafından yapılan oylama sonuçlarının YÖK tarafından yapılacak sıralamanın Cumhurbaşkanı'na sunulmasından sonra Cumhurbaşkanınca değerlendirilip adaylardan birinin atanması sonucu göreve başlar.

Rektörlük başvuruları ne zaman?

Yukarıda zikredilen Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde rektör adayları için belirlenmiş olan şartları taşıyan adaylar aşağıdaki belgelerle 20 tarihinden 20 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunabilirler.

ITÜ rektör ataması ne zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; ODTÜ, İTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nin de aralarında bulunduğu 16 üniversiteye rektör ataması yaptı. Atama kararı 14 Ağustos 2020 tarih ve 31213 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Rektör nasıl atanır 2020?

Türk yükseköğretim sistemini düzenleyen Yükseköğretim Kanununa göre devlet üniversitelerinde ve vakıf üniversitelerinde rektör, cumhurbaşkanı tarafından atanır. Vakıf üniversitelerinde ise rektör, mütevelli heyetinin teklifi üzerine cumhurbaşkanınca atanır.

Boğaziçi rektör ne zaman atanacak?

Bu atama süreci tarihinde 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince, Cumhurbaşkanımız tarafından Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasıyla tamamlanmıştır.

Rektörler önceden nasıl atanıyordu?

Kanuna göre, devlet üniversitelerinde rektör adayları, profesör unvanına sahip akademisyenler arasından önce öğretim üyeleri tarafından seçiliyor, daha sonra YÖK adayların üçünü Cumhurbaşkanının onayına sunuyor, en son da Cumhurbaşkanı rektörü atıyordu.

Rektörlük başvurusu nasıl yapılır?

Not : Başvurular bizzat veya posta ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılabileceği gibi, " [email protected] " adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilir.

Kimler rektör adayı olabilir?

Madde 4- Rektör adayı olabilmek için profesör unvanına sahip olmak ve 67 yaşını doldurmamış olmak gereklidir. Seçim yapılacak üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsünde herhangi bir kadroda görev yapan öğretim üyeleri oy kullanabilirler.

ITÜ Rektörü kim olacak?

Osman Tevfik Taylan da İTÜ'nün ilk rektörü olmuştur. Hâlen görevde olan rektör ise Prof. Dr. İsmail Koyuncu'dur.

AGÜ Rektörü kim olacak?

İhsan Sabuncuoğlu atandı. Cumhurbaşkanlığı üniversitemiz rektörlüğüne Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu'nu atadı.

Üniversite rektörleri nasıl atanır?

Yetki Kanunu'na dayanılarak çıkarılan 703 sayılı KHK, YÖK Kanunu'nun rektör atamasıyla ilgili maddesi şöyle düzenlendi: “Devlet ve vakıf üniversitelerine rektör, Cumhurbaşkanınca atanır. Vakıflarca kurulan üniversitelerde rektör ataması, mütevelli heyetinin teklifi üzerine yapılır.

Rektör nasıl atanır 2021?

Vakıflarca kurulan üniversitelerde rektör, Yükseköğretim Kurulunun olumlu görüşü alınarak, mütevelli heyet tarafından atanır. Rektör, çalışmalarında kendisine yardım etmek üzere, Üniversitenin aylıklı profesörleri arasından ikiden az olmamak kaydıyla, en çok üç kişiyi rektör yardımcısı olarak seçer.

Eskiden rektörler nasıl atanıyordu?

Rektörlerin atanmasında kapsamlı bir düzenleme, 1982 Anayasası'yla yapılmıştı. 1982–1992 arasındaki dönemde YÖK tarafından belirlenen adaylar, 2547 sayılı kanun gereği cumhurbaşkanı tarafından atanıyordu. 1992–2016 arasında, üniversitelerin demokratikleştirilmesi hedefiyle başlatılan, seçimli model uygulandı.

Üniversitelere rektör atama yetkisi kime verilmiştir?

Bu karar üzerine, 5573 sayılı Yasa'yla yeniden düzenlenen dava konusu Geçici 1. maddede, 5467 sayılı Yasa'yla kurulan üniversitelerin kurucu rektörlerinin, iki yıllığına, Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından üye tamsayısının ¾ çoğunluğuyla belirlenecek altı profesör adaydan, Milli Eğitim Bakanı'nca onbeş gün içinde ...

Boğaziçi Üniversitesi ne atanan rektör?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak Prof. Dr. Mehmet Naci atandı.

Rektörü önceden kim atardı?

Belirlenen rektör adaylarından Yükseköğretim Kurulunun seçeceği üç aday atanmak üzere Cumhurbaşkanı'na sunulur. Cumhurbaşkanı bu üç adaydan birini rektör olarak atar.

Dünyada rektörler nasıl seçiliyor?

Rektör, seçimle üniversitelerin öğretim üyeleri tarafından seçilecek adaylar arasından cumhurbaşkanı tarafından atanır. Bu seçimde en yüksek oy alan altı kişinin ismi Yükseköğretim Genel Kuruluna iletilir ve kurul bu adaylar arasından seçeceği üç kişi Cumhurbaşkanına sunar.