Bursa kart HES kodu nasıl yüklenir?

İçindekiler:

  1. Bursa kart HES kodu nasıl yüklenir?
  2. Bursa kart HES kodu zorunlu mu?
  3. BursaRay HES kodu istiyor mu?
  4. Otobüs HES kodu kalktı mı?
  5. HES kodu 2 kez alınır mı?
  6. HES kodu ne kadar geçerli?
  7. 65 yaş üstü ne zaman toplu taşımaya binebilir mi?

Bursa kart HES kodu nasıl yüklenir?

Bursalıların Bursakart'ına HES kodu tanımlaması için https://www.burulas.com.tr/bursakart/hes-kodu adresine girdikten sonra, HES kodu eşleştirme bölümündeki istenen bilgileri doldurması gerekiyor. Bu bilgilerde T.C. Kimlik No, Ad, Soyad, HES Kodu, Bursakart No, Cep Tel.

Bursa kart HES kodu zorunlu mu?

Korona virüs salgınının toplum sağlığı ve özellikle toplu taşımada oluşturduğu riski azaltmak amacıyla Burulaş tarafından toplu taşıma araçlarında kullanılan kartlara HES kodu tanımlama zorunluluğu getirilmişti.

BursaRay HES kodu istiyor mu?

Toplu taşıma araçları için kullanılan BursaKart, son olarak belirlenen tarihine kadar Hayan Eve Sığar uygulamasından veya E-Devlet'ten üretilen Hes Kodları ile eşleştirilmesi gerekiyor.

Otobüs HES kodu kalktı mı?

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgede HES kodu zorunluluğunun kalktığına dair bir açıklama bulunmuyor. Bu sebeple HES kodu kullanımı devam edecek.

HES kodu 2 kez alınır mı?

HES kodunuzu birden fazla kez kullanabileceğiniz gibi, kendiniz için birden fazla kod üretebilir ve isterseniz kodlarınıza süre tanımlayabilirsiniz.

HES kodu ne kadar geçerli?

Sistem size az sonra 28 gün geçerli olacak HES kodunuzu telefonunuza gönderecektir, siz de ilgili alana girebilirsiniz. Bu işlemi bilet satın alacağınız her yolcu için ayrı ayrı yapmanız gerekir.

65 yaş üstü ne zaman toplu taşımaya binebilir mi?

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler/çocuklarımızın şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına dair kısıtlamalar 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren kaldırılacaktır.