Kasıktaki kemik neden ağrır?

İçindekiler:

  1. Kasıktaki kemik neden ağrır?
  2. Sağ kasıkta sancı neden olur?
  3. Sol kasık ağrısı hangi doktor?
  4. Kasık fıtığı ameliyatı için hangi doktora gidilmeli?
  5. Ayak nasır tedavisi Hangi bölüm?
  6. Kasık fıtığı patlarsa ne olur?

Kasıktaki kemik neden ağrır?

Yumurtalık kisti, vajinal enfeksiyon, idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıklar da bu ağrının sebepleri arasındadır. Erkeklerde ise kasık ağrısı genellikle kas gerilmesi, testislere ilişkin hastalıklar ve böbrek taşı gibi durumlara bağlı olarak ortaya çıkan bir problemdir.

Sağ kasıkta sancı neden olur?

Sağ kasık ağrılarının sebepleri kadınlarda büyümüş lenf düğümleri, kalça artriti, kasık fıtıkları, kalça kırığı, böbrek taşı gibi sebeplerle ortaya çıkabilmektedir. Erkeklerde ise sağ kasık ağrısı kasık fıtığı, lenf bezlerinin şişmesi, testislerde şişme veya böbrek taşı gibi sebeplerle ortaya çıkabilmektedir.

Sol kasık ağrısı hangi doktor?

Kasıkta ağrı için hastanelerin Genel Cerrahi polikliniklerine başvurmak gerekir.

Kasık fıtığı ameliyatı için hangi doktora gidilmeli?

Yumuşak ve içe bastırılabilir durumdaki bu şişlikler, karın içi basıncın arttığı durumlarda görünür ve kişi yattığında yok olur. Şişlik üzerinde yanma ve ağrı hissi olabilir. Kasık fıtığı için genel cerrahi birimine başvurabilirsiniz.

Ayak nasır tedavisi Hangi bölüm?

Yukarıda belirtilen yöntemlerle de sonuca ulaşılamadığı takdirde son olarak cerrahi yöntem önerilir. Nasır tedavisi için Dermatoloji (cildiye) birimine gidilmelidir.

Kasık fıtığı patlarsa ne olur?

Fıtıkta boğulma bağırsakta çürümeye yol açabilir. Bu durumda bulantı-kusma, ateş, çarpıntı, kasıkta morarma gibi belirtiler görülebilir. Bu hayatı tehdit eden bir durumdur ve acil ameliyat gerektirir.