Lavanta yağı evde nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Lavanta yağı evde nasıl kullanılır?
  2. Saç için lavanta yağı nasıl kullanılır?
  3. Kaç kilo Lavantadan 1 litre yağ çıkar?
  4. Zeytinyağı ile lavanta yağı nasıl yapılır?
  5. Lavanta saça nasıl uygulanır?
  6. Lavanta çiçeğinden ne kadar yağ çıkar?
  7. Lavanta yağı kaç TL?

Lavanta yağı evde nasıl kullanılır?

Doğal parfüm: İnsan vücudu üzerinde güçlü etkileri olan bu şifalı bitki, dünyadaki en sevilen kokuya sahiptir. Avuçlarınızın içine 2-3 damla lavanta yağı alıp ellerinizi ovuşturun ve boynunuza sürün. İnceltmek için bir sprey şişesine yarım fincan su ile birkaç damla lavantanın yağını ekleyin ve çalkalayın.

Saç için lavanta yağı nasıl kullanılır?

Lavanta yağı saça direkt olarak uygulanabilir. Saç bakım kürleri içerisine eklenerek saça uygulanabilir. Bit sorunu olanlar ise zeytinyağı ile karıştırıp yarım saat süre ile saçta bekletilmeli daha sonrasında yıkanmalıdır.

Kaç kilo Lavantadan 1 litre yağ çıkar?

"50-55 KİLODAN 1 LİTRE YAĞ ÇIKARTIYORUZ" Türkiye'nin dışında Hollanda'dan da çok talep geliyor. 50-55 kilo çiçek arasında net 1 litre lavanta yağı çıkartıyoruz" diye konuştu.

Zeytinyağı ile lavanta yağı nasıl yapılır?

- Öncelikle lavanta çiçeklerini ve zeytinyağını küçük cam kavanozun içine güzelce yerleştirin. Kavanozun içine yerleştirdikten karışımı üç gün boyunca güneşte bekletin. - Daha sonra 3 gün tamamladıktan sonra kavanozu alın ve güzelce çalkalayın.

Lavanta saça nasıl uygulanır?

Önceden doğal yeşil sabun veya şampuanla yıkayarak temizlediğiniz saçınızı elde ettiğiniz lavanta suyu ile yıkayıp yarım saat etki etmesini bekleyiniz. Yarım saat sonra sadece su ile durulayıp kurutun (makina ile de kurutabilirsiniz). Saç dökülmesi durana kadar haftada bir ya da iki defa uygulayın.

Lavanta çiçeğinden ne kadar yağ çıkar?

2 kilo lavantanın 20 bin lira değerinin olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Yaklaşık 80 kilogram kuru lavanta çiçeğinden 2 litre bir uçucu yağ elde ettik. Bu da şu demek oluyor; bizim ürünümüz yüzde 3'lere yakın bir değerde yağ veriyor.

Lavanta yağı kaç TL?

Lavantanın demet olarak satışı yapıldığı gibi yağının da çıkarıldığını belirten Yılmaz, "Köyümüzde yaklaşık 5 ton gibi lavanta yağı üretimimiz var. Lavanta yağının litresi şuanda 400-450 TL bandında.