Büyük kelimenin eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Büyük kelimenin eş anlamı nedir?
  2. Büyük kelimesinin zıt anlamlısı ne?
  3. Kirli kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Kocaman eş anlamlısı ne demek?
  5. Büyük eş anlamlısı nedir TDK?
  6. Savaş kelimesinin zıt anlamı nedir?
  7. Komut kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Büyük kelimenin eş anlamı nedir?

Anlamdaş kelimelerden bazıları; aka, geniş, önemli kelimeleridir. Büyük Kelimesin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler Nelerdir? Büyük kelimesine eş anlamlı olarak kullanılabilecek sözcükler, kaynaklarda şu şekilde sıralanmıştır; Koca, kocaman, muhteşem, yüce, makro, kodaman, iri, üstün.

Büyük kelimesinin zıt anlamlısı ne?

1- Küçük: Büyük ile zıt anlamlı olan küçük hem soyut hem de somut ifadelerde kullanılır.

Kirli kelimesinin eş anlamı nedir?

Özellikle maddi açıdan kullanılması ile beraber manevi olarak da mecazi anlamda değerlendirilmektedir. ''Elbiseler çok fazla kirlenmiş.'' ''Her yer pislik içinde kalmış.'' Bu şekilde amaca uygun olarak farklı yerlerde pis kelimesi ile beraber kirli sözcüğünü eş anlamlı olarak kullanabilirsiniz.

Kocaman eş anlamlısı ne demek?

Kocaman sözcüğünün 5 adet es anlami karşılığı bulunmaktadır. Kocaman ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Kocaman sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler büyük, hantal, iri, kaba ve koca sözcükleridir.

Büyük eş anlamlısı nedir TDK?

TDK tanımlarına ve Türk dilinde yer alan kelimelere göre, büyük kelimesinin eş anlamlısı nedir? Aşağıda, büyük kelimesi ile aynı anlama gelen Türkçe'deki kelime ve tanımları yer alıyor. Büyük sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler aka, balaban, cesim, iri, koca, kocaman ve şişman sözcükleridir.

Savaş kelimesinin zıt anlamı nedir?

SAVAŞ ZIT ANLAMLISI Savaş zıt anlamlısı; barış kelimesidir. Savaş kelimesinin tam tersi anlamı ifade ederken aynı zamanda hem yazılışları hem okunuşları hem de anlamları farklıdır. Barış kelimesi Türk Dil Kurumu'nca sulh, karşılıklı anlayış, uyum ve hoşgörüyü ifade etmektedir.

Komut kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu kendi sözlüğünde emir sözcüğünün eş anlamlısı olan sözcükleri buyruk, talimat, komut, ferman ve istek şeklinde belirtmiştir.