Mutemet nedir ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Mutemet nedir ne iş yapar?
  2. Mutemet ne kadar maaş alır?
  3. Maaş mutemetlik birimi ne iş yapar?
  4. Mutemet ne demek TDK?
  5. Maaş mutemedi ne iş yapar?
  6. Sayman mutemedi ne iş yapar?
  7. Harcama yetkilisi mutemedi ne demek?
  8. Hastanede özlük birimi ne iş yapar?
  9. Hastane yönetim birimleri nelerdir?
  10. Güven ne demek TDK?
  11. Futuhat ne demek Osmanlıca?
  12. Muhasebe yetkilisi mutemedi ne demek?
  13. Muhasip mutemet nedir?
  14. Kimler mutemet olarak görevlendirilebilir?
  15. Muhasebe yetkilisi mutemedi nedir?
  16. Gerçekleştirme görevlisi kim olabilir?
  17. Hangi işler için avans verilir?

Mutemet nedir ne iş yapar?

Mutemet, çalıştığı kurumda para akışından ve para dağıtımından sorumlu kişiler adına çalışan kişilere denir. Devlet daireleri, bankalar, hastaneler vb. gibi kurumlar, bu mesleğin icra edildiği yerlerdir. Arapçadan dilimize geçmiş bir kelimedir ve güven ehli adam anlamına gelmektedir.

Mutemet ne kadar maaş alır?

Mutemet maaşları 3000 TL ile 4000 TL arasında farklılık gösterebilmektedir. Genel olarak ortalama ele alındığı zaman mutemet maaşları 3300 TL gibi bir miktar olarak öne çıkıyor. Tabii bu maaş devlet dairesi ya da farklı sektörlerdeki şirketlere bağlı olarak değişkenlik yaratabilir.

Maaş mutemetlik birimi ne iş yapar?

Mutemetlik Birimi: Hastanede görevli ve geçici görevli olarak gelen personellerin maaş, sabit ek ödeme, nöbet, icap ödemelerini yapmak, işçi personellerinin maaş, tediye, ikramiye ve fazla mesailerini yapmak, maaşlardan kesilen primlerin SGK'ya bildirimini yapmak, sağlık personeline fiili hizmet zammı hesaplamak ve SGK ...

Mutemet ne demek TDK?

Kendisine inanılıp güvenilen kimse. mutemet, 7 karakter ile yazılır. Ayrıca, m harfi ile başlar, t harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'm', 'u', 't', 'e', 'm', 'e', 't', şeklindedir.

Maaş mutemedi ne iş yapar?

Mutemet, çalıştığı kurumda para akışından ve para dağıtımından sorumlu kişiler adına çalışan kişilere denir. Devlet daireleri, bankalar, hastaneler vb. gibi kurumlar, bu mesleğin icra edildiği yerlerdir.

Sayman mutemedi ne iş yapar?

1. Tüm muhasebe işlemlerini usulüne uygun olarak yürütmek, defter ve vesikaları gereğine göre tutmak ve muhafaza etmek. ve denetime hazır bulundurmak. 3. Okul Pansiyonları ile ilgili satın alma ve işlemlerine katılmak usulüne göre satın alma işlemlerini sonuçlandırmak.

Harcama yetkilisi mutemedi ne demek?

Mutemet: Harcama yetkilisi tarafından yazılı olarak görevlendirilen ve kendisine verilen avans veya adına açılan kredilerle sınırlı olarak yapacağı harcamalar konusunda harcama yetkilisine karşı sorumlu, bunların mahsubuna ilişkin belgeleri muhasebe yetkilisine vermek ve artan tutarı iade etmekle yükümlü olan harcama ...

Hastanede özlük birimi ne iş yapar?

Özlük/Personel Birimi; Personelin özlük ile ilgili her türlü yazışmalarını (Yıllık izin, kongre izni, yurt dışı izni, mal beyanları, terfi, göreve başlama ve görevden ayrılma, ücretsiz izin, geçici görev, emeklilik, istifa, vb.)

Hastane yönetim birimleri nelerdir?

İdari Birimler
  • BAŞHEKİMLİK.
  • SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
  • İDARİ VE MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ
  • SİVİL SAVUNMA AMİRLİĞİ
  • GELİR/TAHAKKUK BİRİMİ
  • BİLGİ İŞLEM BİRİMİ
  • PERFORMANS VE KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
  • EĞİTİM BİRİMİ
Daha fazla öğe...

Güven ne demek TDK?

(-e) Güven duymak, güveni olmak, itimat etmek: “Bu işte size güveniyorum. Kendimi kuvvetli görmek biraz fazla kendime güvenmek olur.” -H. E.

Futuhat ne demek Osmanlıca?

fütuhat / fütuhât / fütûhât / فتوحات / فُتُوحَاتْ (Tekili: Fütuh) Fetihler, zaferler, galibiyetler.

Muhasebe yetkilisi mutemedi ne demek?

Muhasebe birimlerinin vezne ve ambarlarından zimmetle değerli kağıt alıp satmakla görevlendirilen yetkili memurlar ile elçilik ve konsolosluklarda harç ve değerli kağıt satış bedellerini ve emanet paraları tahsil etmekle görevlendirilenler de muhasebe yetkilisi mutemedidir.

Muhasip mutemet nedir?

Muhasip mutemet nedir? Tatlı konuşmaları ile büyüklerin, özellikle padişahların güzel zaman geçirmelerini sağlamakla görevli kimselere verilen san.

Kimler mutemet olarak görevlendirilebilir?

2489 sayılı Kefalet Kanunu'nun 1. maddesinin birinci fıkrasına göre, para, menkul kıymet ve ayniyatı alıp veren ve elinde tutan; memur, sözleşmeli personel ve işçiler, muhasebe yetkilisi mutemedi olarak görevlendirilebilir.

Muhasebe yetkilisi mutemedi nedir?

Muhasebe birimlerinin vezne ve ambarlarından zimmetle değerli kağıt alıp satmakla görevlendirilen yetkili memurlar ile elçilik ve konsolosluklarda harç ve değerli kağıt satış bedellerini ve emanet paraları tahsil etmekle görevlendirilenler de muhasebe yetkilisi mutemedidir.

Gerçekleştirme görevlisi kim olabilir?

GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİLERİ Harcama talimatı üzerine; işin yaptırılması, mal veya hizmetin alınması, teslim almaya ilişkin işlemlerin yapılması, belgelendirilmesi ve ödeme için gerekli belgelerin hazırlanması görevlerini yürüten personeldir.(5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 33. Maddesi.)

Hangi işler için avans verilir?

Avans, işi yapacak, mal veya hizmeti sağlayacak olan kişi veya kuruluşa ödenmek üzere, doğrudan mutemede verilir. Yurtdışı teşkilatının ihtiyaçları için verilen avanslar mutemetler adına mahallindeki banka hesaplarına transfer edilir.