Ibra etmek ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Ibra etmek ne demek TDK?
  2. Futbolda ibra etmek ne demek?
  3. Mali yönden ibra edildi ne demek?
  4. Ibra sözlük anlamı ne demek?
  5. Ibra eden kısmını kim imzalar?
  6. Oy birliği ile ibra edilmek ne demek?
  7. Genel kurulda ibra olmazsa ne olur?
  8. Mustafa Cengiz neden ibra edilmedi?
  9. Ibra edilmeyen yönetim ne olur?
  10. Ibra hukukta ne demek?
  11. Ibra borcu sona erdirir mi?
  12. Ibraname delil niteliği taşır mı?
  13. Ibraname kimde kalır?
  14. Yönetim Kurulu ibra edilmezse ne olur?
  15. TFF ibra edildi mi?
  16. Anonim şirketlerde ibra edilmeyen yönetim kurulu tekrar seçilebilir mi?
  17. Apartman yönetim kurulu ibra edilmezse ne olur?

Ibra etmek ne demek TDK?

TDK'YA GÖRE İBRA ETMEK ANLAMI İbra etmek, Türk Dil Kurumu'na göre Arapça'dan Türkçe'ye giriş yapmıştır. Anlam bakımından 'Aklama', 'Temize Çıkarma' sonuçları ortaya çıkan ibra etme sözcüğü, beraat kelimesiyle de yakın anlam içermektedir. İbraname kelimesi de bu sözcükten türemiş ve 'Aklama Belgesi' anlamı taşımıştır.

Futbolda ibra etmek ne demek?

Farsça kökenli bir kelime olan 'İbra edilmek', 'aklama, temize çıkarma' anlamına gelmektedir. TDK'ya göre ise anlamı şu şekildedir: TDK'ya göre 'İbra edilmek' kelimesi, beraat etme, aklamak, temize çıkmak olarak anlamlandırılmıştır.

Mali yönden ibra edildi ne demek?

Mali yönden ibra ne demek? Bir şirketin, son iş yılındaki mali işlemlerinin genel kurulda görüşülerek onaylanması ve aklanmasıdır. Kurulda ibra edilmeme kararı çıkarsa, yönetim mali yönden aklanmamış olur.

Ibra sözlük anlamı ne demek?

İbra etmek, Türk Dil Kurumu'na göre Arapça'dan Türkçe'ye giriş yapmıştır. Anlam bakımından 'Aklama', 'Temize Çıkarma' sonuçları ortaya çıkan ibra etme sözcüğü, beraat kelimesiyle de yakın anlam içermektedir. İbraname kelimesi de bu sözcükten türemiş ve 'Aklama Belgesi' anlamı taşımıştır.

Ibra eden kısmını kim imzalar?

İbraname iş hukuku açısından en basit anlamıyla; bir işçinin işten ayrılırken başta kıdem olmak üzere ihbar, genel tatil ve yıllık izin alacağı gibi tüm alacaklarını işverenden aldığını, işverenden başkaca herhangi bir alacağı kalmadığını dolayısıyla işverenin ibra edildiğini gösteren ve işçinin / çalışanın imzasını ...

Oy birliği ile ibra edilmek ne demek?

Derneklerin, vakıfların, tüzel kişiliğe sahip şirketlerin genel kurullarında yönetim kurulunun ve denetim kurulunun faaliyet raporlarının genel kurulun oylarına sunulması ve genel kurul oyları ile aklanması da ibradır.

Genel kurulda ibra olmazsa ne olur?

Yönetim kurulu üyelerinden birini veya tamamının ibra edilmemesi halinde, ilgili yönetim kurulu üyesi veya üyeleri; kararın alındığı tarihten itibaren 3 ay içerisinde şirket tüzel kişiliğine karşı genel kurul kararının iptali amacıyla dava açabilir. ... Aksi takdirde dava hukuki yarar yokluğundan reddedilir.

Mustafa Cengiz neden ibra edilmedi?

Galatasaray Lisesi mezunu olan 139 kişinin üyelik başvurularının 'toplu organizasyon' olarak görülmesi, içlerinde Fenerbahçe ve Beşiktaşlıların bulunması ve üyelik imzalarının sıkıntılı olması gerekçesiyle reddedilmesi.

Ibra edilmeyen yönetim ne olur?

Yönetim kurulu üyelerinden birini veya tamamının ibra edilmemesi halinde, ilgili yönetim kurulu üyesi veya üyeleri; kararın alındığı tarihten itibaren 3 ay içerisinde şirket tüzel kişiliğine karşı genel kurul kararının iptali amacıyla dava açabilir. ... Aksi takdirde dava hukuki yarar yokluğundan reddedilir.

Ibra hukukta ne demek?

Sözlük anlamı aklama, temize çıkarmadır. İbra Arapça kökenli bir sözcüktür. Bir kimseyi belli bir borcu ödemekten veya bir edimi, yükümlülüğü yerine getirmekten kurtarmak anlamında kullanılmaktadır. Alacaklının alacağının bir kısmından veya tamamından vazgeçmesi de ibradır.

Ibra borcu sona erdirir mi?

Bu sözleşme ile alacaklı alacağından vazgeçmekte, borçlu da bunu kabul etmektedir. İbra dar anlamda borcu sona erdiren bir sözleşmedir.

Ibraname delil niteliği taşır mı?

İşveren işyerinden ayrılan işçiden, ücret, ikramiye gibi bütün alacaklarını aldığına ve başka bir alacağının kalmadığına dair ibraname alabilir. Bu belge mahkemelerce de tanınan ve delil niteliği bulunan bir belgedir.

Ibraname kimde kalır?

Çalışana hukuken geçerli olmayan bir ibraname imzalatılması durumunda çalışanın işveren aleyhine dava açma hakkı doğar. İbraname, her iki tarafın da hakkını koruyan bir belgedir.

Yönetim Kurulu ibra edilmezse ne olur?

Site Yönetim Kurulu ibra edilmezse ne olur? Yöneticinin sorumluluğu kanunda vekil sorumluluğu olarak tanımlanıyor. Yönetici yapmış olduğu tüm iş ve işlemleri için 'Kat Malikleri Genel Kurulu'na karşı sorumlu. İbra edilmediği takdirde de bu sorumluluğu asla sona ermez.

TFF ibra edildi mi?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Olağan Genel Kurul Toplantısı, Ankara'da gerçekleşti. ... Yapılan oylama sonucunda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Yönetim Kurulu, 1 Haziran 2020 ile dönemi hesap ve faaliyetleri kapsamında oybirliği ile ibra edildi.

Anonim şirketlerde ibra edilmeyen yönetim kurulu tekrar seçilebilir mi?

Yönetim kurulu üyeleri ibra edilmeme halinde kişisel haklarının ihlale uğradığı iddiası ile ilgililer hakkında tazminat davası açabilirler. ... İbra edilmemiş yönetim kurulu üyeleri tekrar yönetim kuruluna seçilebilirler.

Apartman yönetim kurulu ibra edilmezse ne olur?

- İbra edilmeme halinde yönetim kurulu üyeleri kararın iptali için dava açabilir. ... - Yönetim kurulu üyeleri ibra edilmeme halinde kişisel haklarının ihlale uğradığı iddiası ile tazminat davası açabilirler. - İbra edilmemiş yönetim kurulu üyeleri tekrar yönetim kuruluna seçilebilirler.