65 yaş üstü otobüsleri ne zaman binecek?

İçindekiler:

  1. 65 yaş üstü otobüsleri ne zaman binecek?
  2. Şehir içi otobüslerde HES kodu gerekir mi?
  3. 65 yaş üstü toplu taşıma ücretsiz kartı nasıl alınır?
  4. HES kodunda yaş sınırı var mı?

65 yaş üstü otobüsleri ne zaman binecek?

Genelgede, ''1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren şehir içi ve/veya şehirlerarası tüm toplu taşıma araçlarındaki yolcu/koltuk kapasite sınırlandırmalarına son verilecektir. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler/çocuklarımızın şehir içi toplu taşıma araçlarınıkullanmalarına dair kısıtlamalar 1 ...

Şehir içi otobüslerde HES kodu gerekir mi?

İstanbul'da toplu ulaşım araçlarındaki HES kodu zorunluluğu bu sabah başladı. İçişleri Bakanlığı'ndan yayımlanan genelge ile şehir içi toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu getirilmişti. HES kodu ile eşleştirilmemiş İstanbulkart'lar bugünden itibaren toplu taşımada kullanılamayacak.

65 yaş üstü toplu taşıma ücretsiz kartı nasıl alınır?

www.eshot.gov.tr internet adresi üzerinden ya da Elektronik Kartlar Şube Müdürlüğü ve ona bağlı başvuru merkezlerinden 1 adet vesikalık fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş) ve Nüfus cüzdanı aslı ile şahsen müracaat etmek suretiyle yapılmaktadır. 65 yaş kartları ücretsiz olarak verilmektedir.

HES kodunda yaş sınırı var mı?

18 yaşından küçüğüm, HES kodunu nasıl alırım? 18 yaş altı misafirlerimiz HES kodunu 2 yöntem ile alabilirler. HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C.