Irmak eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Irmak eş anlamı nedir?
  2. Nehir ve ırmak eş anlamlı mıdır?
  3. Irmak ve nehir eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?
  4. Düşman hısım eş anlamlı mı?
  5. Ocak eş sesli kelime midir?
  6. Irmaklar nedir?
  7. Sohbet kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  8. Kas in eş anlamlısı nedir?
  9. Kaygı kelimesinin eş anlamı nedir?
  10. Ekmek kelimesi eş sesli bir kelime midir?
  11. Yaşın eş seslisi var mı?

Irmak eş anlamı nedir?

Irmak kelimesinin eş anlamlısı TDK ya göre 'nehir' olarak öne çıkıyor. Bu anlamı doğrultusunda her iki kelimeyi de kullanmak mümkün. Kelime anlamı olarak öne çıkan Irmak aynı zamanda isim olarak da kullanılmaktadır.

Nehir ve ırmak eş anlamlı mıdır?

Türkçe'de isim türünde kullanılan Nehir kelimesinin Türk Dil Kurumu (TDK) güncel Türkçe sözlükte yer alan eş anlamlı (anlamdaş) sözcüğü; Irmak.

Irmak ve nehir eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?

Nehir Eş Anlamlısı Nehir kelimesinin de eş anlamı bulunmaktadır. Cümle içerisinde kullanılan nehir kelimesinin yerine ırmak kelimesi de kullanılabilir.

Düşman hısım eş anlamlı mı?

Düşman kelimesinin, anlamlıları şu şekildedir; hasım, yağı. Düşman kelimesinin zıt anlamlısı, dost kelimesidir. Hasım, yağı ve düşman kelimeleri birbirleri yerine rahatlıkla kullanılabilir.

Ocak eş sesli kelime midir?

Ancak anlam açısından farklılık gösterirler. Eş sesli kelimeler: Aç, alay, bin, ay, atlet, at, bel, boğaz, çay, cilt, bağ, diz, dil, dolu, ekmek, hayır, güç, koca, kazan, koy, ekmek, iç, in, pazar, ocak, soluk, satır, sağ, yaz, yat, yaş, yar, yüz, sıra.

Irmaklar nedir?

Nehir ya da ırmak, genellikle denizlere, göllere ya da bir başka büyük akarsuya dökülen, özellikle genişliği ve taşıdığı su miktarı bakımından büyük akarsulara verilen genel isimdir. ... Nehirlerin doğduğu yere kaynak, denize döküldüğü yere ağız denir.

Sohbet kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Diyalog kurmak, iletişime geçmek ve sohbet etmek manasına gelir.

Kas in eş anlamlısı nedir?

Kas kelimesi yerine adale, adale kelimesinin yerine ise kas kelimesi eşit anlam üzerinden kullanılabilir.

Kaygı kelimesinin eş anlamı nedir?

KAYGI EŞ ANLAMLISI Kaygı sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler düşkünlük, düşünce, endişe, fikir, gam, heves, korku, merak, tasa ve üzüntü sözcükleridir.

Ekmek kelimesi eş sesli bir kelime midir?

Ekmek sözcüğü, atlatmak ve serpmek sözcükleriyle aynı anlama sahiptir. ... Aynı anlamı taşımaları nedeniyle, eş anlamlı kelimeler olarak kabul edilir ve kullanılabilir. Ekmek Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler. Ekmek kelimesi yerine serpmek kelimesi de kullanılabilir.

Yaşın eş seslisi var mı?

Cevap Yaş eş sesli (sesteş) bir kelimedir.