İstihare nasıl Yatilir?

İçindekiler:

  1. İstihare nasıl Yatilir?
  2. Istihare hayırlı olup olmadığını nasıl anlarız?
  3. İstihareye ne niyetle Yatilir?
  4. Istihare namazı kılındıktan sonra ne yapılmalı?
  5. Ne rüyasına yatılır?

İstihare nasıl Yatilir?

İstihareye yatmak için; istihare namazının ilk rekatında ''Kâfirun Suresi'' ikinci rekatında ise ''İhlas Suresi'' okunması gerekir. Namaz kılındıktan sonra istihare duası okunur ve ardından kıbleye doğru bir şekilde yatılır.

Istihare hayırlı olup olmadığını nasıl anlarız?

İstihare, bir işin hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan sonra bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya görmek üzere uykuya yatmaktır... Önce günahlardan tevbe edilir.

İstihareye ne niyetle Yatilir?

İstihare namazının birinci rekatında "Niyet ettim Allah rızası için iki rekat İstihare namazı kılmaya" diye niyet ederiz. 2. Sonrasında ise "Allahu Ekber" diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız ve Subhaneke duasını okuruz. 3. Ardından, Euzü-besmele çekeriz ve hemen sonrasında Fatiha Duası'nı okuruz.

Istihare namazı kılındıktan sonra ne yapılmalı?

Namaz kılındıktan sonra istihare duası okunur ve ardından kıbleye doğru bir şekilde yatılır. Rüyada beyaz veya yeşil renkler görünürse o işin kişiye hayırlı olacağı, siyah ve kırmızı renkler görülürse işin şer olduğu anlamına gelmektedir. Şer olandan kaçınmak gereklidir.

Ne rüyasına yatılır?

İstihare, bir işin hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alınıp, iki rekat namaz kıldığı ve bu hususta dua okuyarak o işle ile ilgili rüya görmek için uykuya yatmaktır. İstihare, Peygamber Efendimiz tarafından bir işe başlarken yaptığı istihare bizlere sünnettir.