İşçi kendi isteğiyle ücretsiz izin alabilir mi?

İçindekiler:

  1. İşçi kendi isteğiyle ücretsiz izin alabilir mi?
  2. Pandemi ücretsiz izin kıdem tazminatı süresinden sayılacak mi?
  3. Doğumdan sonra ne kadar ücretsiz izin alabilir?
  4. İş Kanunu ücretsiz izin kaç gün?
  5. Pandemi süresi kıdemden sayılır mı?
  6. Ücretsiz izinde geçen süresi hizmet süresinden sayılır mı?
  7. Hafta tatili ücretsiz izin sayılır mı?

İşçi kendi isteğiyle ücretsiz izin alabilir mi?

İşverenlerin, işçinin isteği dışında ve tek taraflı olarak işçinin de kendi kararıyla ücretsiz izin kullanması mümkün değildir.

Pandemi ücretsiz izin kıdem tazminatı süresinden sayılacak mi?

Kıdem Süresi ve Ücretsiz İzin Çalışanların ücretli olarak kullandıkları yıllık izin ve mazeret izni izinlerde, işçi çalışmış gibi sayılır ve kıdem süresi bu izinlerden etkilenmez. ... Ya da işçinin talep edip işvereninden onay alarak ücretsiz olarak 1 ay izne çıkması durumunda, bu sürelerde kıdemi işlemez.

Doğumdan sonra ne kadar ücretsiz izin alabilir?

Analık izninin bitiminden itibaren çocuğunun bakımı ve yetiştirilmesi amacıyla ve çocuğun hayatta olması kaydıyla kadın işçi ile üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen kadın veya erkek işçilere istekleri hâlinde birinci doğumda altmış gün, ikinci doğumda yüz yirmi gün, sonraki doğumlarda ise yüz seksen gün süreyle ...

İş Kanunu ücretsiz izin kaç gün?

4857 sayılı İş Kanununun 56. maddesinde, yıllık ücretli izinleri işyerinin kurulu bulunduğu yerden başka bir yerde geçirecek olanlara istemde bulunmaları ve bu hususu belgelemeleri koşulu ile gidiş ve dönüşlerinde yolda geçecek süreleri karşılamak üzere işveren tarafından dört güne kadar ücretsiz izin verilmesi zorunlu ...

Pandemi süresi kıdemden sayılır mı?

Kural olarak istifa halinde çalışanlara hem normal dönemde hem de pandemi dönemlerinde kıdem tazminatı ödenmemektedir. ... İş Kanunu'nun 14. Maddesinin 1. fıkrasına göre işçi iş akdini İş Kanunu 24. maddesi uyarınca haklı nedenle feshederse kıdem tazminatına hak kazanacaktır.

Ücretsiz izinde geçen süresi hizmet süresinden sayılır mı?

Normal ücretsiz izinde işçinin onayı alınması veya işçiden gelen bir talep olması gerektiği için bu süreler yıllık ücretli izin hesabında çalışılmış gibi sayılmayacaktır. Ücretsiz izinde olunan sürelerde işçilerin iş sözleşmeleri askıda olduğundan yıllık ücretli izne esas kıdem süreleri işlememektedir.

Hafta tatili ücretsiz izin sayılır mı?

İşveren tarafından yıl içinde verilmiş bulunan diğer ücretli ve ücretsiz izinler veya dinlenme ve hastalık izinleri yıllık izne mahsup edilemez. Yıllık ücretli izin günlerinin hesabında izin süresine rastlayan ulusal bayram, hafta tatili ve genel tatil günleri izin süresinden sayılmaz.