Döküntü kaşıntısına ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Döküntü kaşıntısına ne iyi gelir?
  2. Bacaklarda kaşıntı neden olur?
  3. Sırt kaşıntısı hangi hastalıkların belirtisidir?
  4. Ciltte alerjiye ne iyi gelir?

Döküntü kaşıntısına ne iyi gelir?

Soğuk Su: Soğuk su kaşıntıya en iyi gelen doğal yollardan biridir. Dilerseniz direkt olarak soğuk su ya da buz kürü ile birlikte kaşıntı olan bölgenize sürebilirsiniz. Kaşıntı soğuk su uygulaması ile birlikte kısa süre içerisinde ortadan kalkacaktır. Soda: Kaşıntıya iyi gelen bir diğer yöntem ise sodadır.

Bacaklarda kaşıntı neden olur?

Bacaklarda kaşıntı sedef, egzama, ürtiker, kıl dönmesi, liken, mantar enfeksiyonu, kılcal damar artışı gibi pek çok hastalığın habercisi olabilir. Kaşımak ise, bu hastalıkların alevlenmesine neden olur. Bu gibi durumlarda dermatologların uygulayacağı test ve tedavilere uyulması gerekir.

Sırt kaşıntısı hangi hastalıkların belirtisidir?

Karaciğer hastalıkları, safra kesesi tıkanıklığı, siroz, hepatit ve pankreas hastalıkları kaşıntıya neden olabiliyor. Kronik karaciğer hastalıklarında inatçı kaşıntı yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Karaciğer hastalıklarına bağlı gelişen kaşıntıda sırt, en sık kaşınan bölge.

Ciltte alerjiye ne iyi gelir?

Alerjik kaşıntıya en çok iyi gelen doğal yöntemlerden birisi soğuk sudur. Kaşınan bölgeye direkt olarak soğuk su ile kompleks uygulayarak kaşıntıyı azaltabilirsiniz. Kaşıntı soğuk su uygulaması sayesinde kısa bir süre içinde kendiliğinden geçer. Soda kaşıntıya iyi gelen bir diğer doğal yöntemdir.