2021 Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başladı mı?

İçindekiler:

  1. 2021 Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başladı mı?
  2. Ücretli öğretmenlik için formasyon şart mı?
  3. 2 yıllık üniversite mezunları ücretli öğretmenlik yapabilir mi?
  4. Ücretli öğretmenlik evrakları nereye teslim edilir?

2021 Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başladı mı?

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Müdürlüğümüze bağlı okullarda görevlendirilmek üzere ücretli öğretmen başvuruları 26.07.2021 tarihinde başlamıştır.

Ücretli öğretmenlik için formasyon şart mı?

Ücretli öğretmen olmak için KPSS puanına ya da formasyon belgesine sahip olma zorunluluğu yoktur. Ancak pedagojik formasyonu olan adaylar öncelikli olmaktadır. Görevlendirilen öğretmenlerin, aşağıdaki evrakların asılları ve fotokopilerini görevlendirildikleri Okul Müdürlüğüne elden teslim etmesi gerekiyor.

2 yıllık üniversite mezunları ücretli öğretmenlik yapabilir mi?

Fen - Edebiyat Fakültelerinin 4 yıllık lisans programından mezun olan herkes devlet okullarında öğretmenlik yapabilir. 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olanlar ve pedagojik formasyon eğitimi alanlar da ücretli öğretmenlik yapmak için başvuru yapabilir.

Ücretli öğretmenlik evrakları nereye teslim edilir?

Başvuru yaptıktan sonra Ücretli Öğretmenlik Başvuru Modülüne başvurmanız gerekmektedir. Komisyon tarafından görevlendirme yapıldıktan sonra görevlendirilen öğretmenlerimiz aşağıda belirtilen evrakların asılları ve fotokopilerini görevlendirildikleri Okul Müdürlüğüne elden teslim edeceklerdir.