Atatürk Arboretumu na hangi otobüs gider?

İçindekiler:

  1. Atatürk Arboretumu na hangi otobüs gider?
  2. Atatürk Arboretumu nasıl bir yer?
  3. Atatürk Arboretumu metro ile nasıl gidilir?
  4. Giriş ücreti Atatürk Arboretumu nerede?
  5. Atatürk Arboretumu içinde neler var?
  6. Atatürk Arboretumu Zincirlikuyudan nasıl gidilir?
  7. Atatürk Arboretumu hangi ormanda?
  8. Atatürk Arboretumu hangi durakta inilir?
  9. Atatürk Arboretumu kimlere ücretsiz?
  10. Atatürk Arboretum giriş ücreti ne kadar?
  11. Sarıyer'e hangi otobüs gidiyor?
  12. Atatürk Arboretumu wc var mı?
  13. Atatürk Arboretumu giriş ücreti ne kadar 2021?
  14. Atatürk Arboretumu en guzel ne zaman?
  15. Sarıyer'e nereden gidilir?
  16. Sarıyer Marmaray nasıl gidilir?
  17. Atatürk Arboretumu köpek alıyor mu?
  18. Sarıyer'den Marmaraya nasıl gidilir?
  19. Zincirlikuyu metrobüsten Sarıyer'e Nasıl Gidilir?
  20. Marmaray ile Beşiktaş'a nasıl gidilir?

Atatürk Arboretumu na hangi otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Atatürk Arboretumu yakınından geçiyor: 42, 42HM, 42M, 42T, 48D, 59RK.

Atatürk Arboretumu nasıl bir yer?

Atatürk Arboretumu Belgrad Ormanı'nın güneydoğusunda tam 296 hektarlık bir alana yayılmış koca bir canlı ağaç müzesi. İnanılmaz sayıda ağaç çeşidini barındırıyor. Atatürk Arboretumu bir botanik bahçe olduğu için özellikle yapılmış, yani normalde bu kadar çeşit ağacı bir arada görmek neredeyse imkansız.

Atatürk Arboretumu metro ile nasıl gidilir?

Metrobüs ile Zincirlikuyu'da inip Yenikapı-Hacıosman metrosuna aktarma yapınız. Metro ile Hacıosman son durakta inerek otobüs duraklarının olduğu çıkıştan çıkınız. Buradan 42HM'ye binerek Kemerburgaz Yolu durağında indiğinizde indiğinizde Atatürk Arboretum'a ulaşabilirsiniz.

Giriş ücreti Atatürk Arboretumu nerede?

Atatürk Arboretumu giriş ücreti hafta içi yetişkin 7,50 TL, öğrenci 2,50 TL'dir. Hafta sonu ise yetişkin 20,00 TL, öğrenci 7,50 TL'dir. Covid süresince maskesiz giriş yasaktır. Ücretler hafta içi ve hafta sonu için farklılık göstermekte.

Atatürk Arboretumu içinde neler var?

Atatürk Arboretumu Ağaç ve Çalıları Kitabı da satılıyor girişte. Eğer meraklısıysanız almanızda fayda var. Arboretum içerisinde, su kaplumbağalarına, ördeklere ve kuğulara tahsis edilmiş üç tane de gölet bulunuyor. Bu göletlerin etrafında dinlenmek ve huzur bulmak mümkün.

Atatürk Arboretumu Zincirlikuyudan nasıl gidilir?

Zincirlikuyu metrobüsünden ise 42T ile arboretuma ulaşılabilir. Sarıyer'den 153 numaraya sahip olan hattaki otobüslere binilebilir. Hacı Osman metrosundan 42HM, Rumeli Hisarüstü'nden ise 59RK' ya binerek Atatürk Arboretumuna ulaşım kolayca sağlanabilir.

Atatürk Arboretumu hangi ormanda?

Belgrad Ormanları'nın güneydoğusunda bulunan Atatürk Arboretumu 296 hektarlık bir alan üzerinde yer alır. Bu alanda Osmanlı döneminden kalma Kirazlıbent yer alır. 1916 yılında oluşturulan Türkiye'nin ilk fidanlığı da yine aynı alan içinde barınıyor. Atatürk Arboretumu Orman Genel Müdürlüğüne bağlıdır.

Atatürk Arboretumu hangi durakta inilir?

Atatürk Arboretum otobüs ve metro ile ulaşım: Atatürk Arboretuma gidişin en zahmetsiz ve kolay yolu Yeni Kapı-Hacı Osman metrosuna binip, son istasyon Hacı Osman'da inmek. Metro son durağında otobüs durağı var. Burada her 15 dakikada bir kalkan 42HM Numaralı Bahçeköy otobüslerine binin.

Atatürk Arboretumu kimlere ücretsiz?

Giriş Ücretleri (2021) Hafta sonları yetişkinler için giriş ücreti 20 TL, öğrenciler için 7,5 TL'dir. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencilerine de tamamen ücretsiz fakat öğrenci kimliğinizin yanınızda olması gerekiyor.

Atatürk Arboretum giriş ücreti ne kadar?

Atatürk Arboretumu giriş ücreti, hafta içi ve hafta sonuna göre fiyat değişkenliği gösteriyor. 2021 yılı Atatürk Arboretumu giriş ücreti hafta içi: Tam: 7.50 TL. Öğrenci: 2.50 TL.

Sarıyer'e hangi otobüs gidiyor?

Sarıyer'e otobüs ile gitmek isterseniz; 40B, 25A, 41C, 150, 152, 151, 25E, 59RS, 42KT, 25G, 42T, 22, 22RE, 40T, 42HM, İlçeye otobüs ile ulaşım sağlayabileceğiniz bölgeler; Beşiktaş, Hacıosman, Ayazağa, Rumeli Feneri, Beşiktaş, Zekeriyaköy, Kilyos, Kabataş, Taksim bölgeleridir.

Atatürk Arboretumu wc var mı?

Haftasonları iyi havalarda özellikle öğleden sonra kalabalıklaştığı için sabah saatlerinde ziyaret etmekte fayda var. Kafe gibi bir işletme yok ama tuvalet var.. Burası bir doğa müzesi ve her müze gibi kuralları var. İçeride piknik yapmak, bisiklete binmek ve bitkileri koparmak yasak..

Atatürk Arboretumu giriş ücreti ne kadar 2021?

2021 yılı Atatürk Arboretumu giriş ücreti hafta içi: Tam: 7.50 TL. Öğrenci: 2.50 TL.

Atatürk Arboretumu en guzel ne zaman?

Atatürk Arboretumu Ziyaret Saatleri Atatürk Arboretumu yılın pazartesi günleri hariç diğer bütün günlerde 08:30'dan gün batımına kadar açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır. Otopark Ücreti: Arboretum'un hemen giriş kapısının yanında ücretsiz otopark bulunmaktadır. Otopark içerisinde hafta sonları yer bulamayabilirsiniz.

Sarıyer'e nereden gidilir?

İstanbul Boğazı'nın Avrupa yakası kıyısında yer alan ilçelerden biri olan Sarıyer'e denizyolu ile ulaşım mümkündür. Sarıyer'e vapur ile gitmek isterseniz; Kadıköy- Sarıyer, Sarıyer-Rumeli Kavağı- Anadolu Kavağı ve Rumeli Kavağı- Eminönü vapur hatlarını tercih edebilirsiniz.

Sarıyer Marmaray nasıl gidilir?

Sarıyer'e Marmaray bağlantısını kullanarak gitmek isterseniz; Marmaray Yenikapı istasyonunda indikten sonra M2 Yenikapı- Hacıosman metro hattına aktarma yapmanız ve burada, Hacıosman metro durağında indikten sonra Sarıyer otobüs ya da minibüslerine aktarma yapmanız gerekmektedir.

Atatürk Arboretumu köpek alıyor mu?

Kurallar. Atatürk Arboretumu'na girişlerde su haricinde herhangi bir içecek veya yiyecek içeri alınmamaktadır. Evcil hayvan, drone, tripod kullanımı yasaktır.

Sarıyer'den Marmaraya nasıl gidilir?

Sarıyer'e Marmaray bağlantısını kullanarak gitmek isterseniz; Marmaray Yenikapı istasyonunda indikten sonra M2 Yenikapı- Hacıosman metro hattına aktarma yapmanız ve burada, Hacıosman metro durağında indikten sonra Sarıyer otobüs ya da minibüslerine aktarma yapmanız gerekmektedir.

Zincirlikuyu metrobüsten Sarıyer'e Nasıl Gidilir?

Metrobüs ile Sarıyer'e gitmek için, Metrobüs'ün Mecidiyeköy ya da Zincirlikuyu duraklarında inmeniz gerekmektedir. Buradan M2 Yenikapı- Hacıosman metro hattının; Şişli- Mecidiyeköy ya da Gayrettepe duraklarına aktarma yaparak Hacıosman durağında inmeniz gerekmektedir.

Marmaray ile Beşiktaş'a nasıl gidilir?

Kadıköy, Üsküdar, Yenikapı ve Kazlıçeşme'de durakları bulunan Marmaray hattını kullanacaksanız; Yenikapı durağında inebilir ve ardından 30D İETT hattını kullanarak Beşiktaş'a ulaşım sağlayabilirsiniz. Marmaray ile ulaşım ücreti, ortalama 2.5 TL'dir ve ulaşım için İstanbul Kart'ınızın olması gerekmektedir.