Vajina Nedir anlamı?

İçindekiler:

  1. Vajina Nedir anlamı?
  2. Vajinanın diğer adı nedir?
  3. Vajinal genişlik nasıl anlasilir?
  4. Vajinal genişlik nasıl giderilir?
  5. Vajina girişindeki yuvarlak et nedir?
  6. Vajinadan sarkan şey nedir?
  7. Vajina daraltma çubuğu nasıl kullanılır?
  8. Vajina sıkılaştırıcı nedir?
  9. Genitalde Ben ne anlama gelir?
  10. Vajina sarkması neden oluşur?
  11. Vajinal sarkma nasil gecer?

Vajina Nedir anlamı?

Vajina, önde üretra ve mesane, arkada ise rektum ve anal kanal arasında uzanan yaklaşık 7-9 cm uzunluğu yapısında bir tüptür. Ancak genel olarak bilinen yönüyle vajina, kadın vücudunda doğumun ya da cinsel ilişkinin gerçekleşmesini sağlayan alan olarak bilinmektedir.

Vajinanın diğer adı nedir?

Vulva, basitçe, gözle görebildiğiniz tüm parçaları kapsar: labia, klitoris, idrar kanalı ve vajinal açıklık. Genelde insanlar "vajina" derken, aslında vulvayı kastederler. Ancak vajina, dışarıdaki kısmın adı değildir. Vajina, vulvayı dölyatağı boynuna (serviks) bağlayan kaslı geçidin adıdır.

Vajinal genişlik nasıl anlasilir?

Vajinanın Geniş Olduğu Nasıl Anlaşılır?
  1. İdrar kaçırma.
  2. Sık sık idrara çıkma isteği.
  3. Vajinal kasların kasılmasında sorun.
  4. Zayıf vajinal direnç
  5. Anorgazmi (Vajinal orgazm olmada sorun)
  6. Cinsel ilişki sırasında zevk almada eksiklik.

Vajinal genişlik nasıl giderilir?

Vajinoplasti ile vajinanın 5 ila 6 santimetre kadar daraltılması sağlanabilir. Yaklaşık olarak 20 ila 25 dakikada tamamlanan bu işlem sonrasında kişi herhangi bir ağrı hissetmez ve günlük yaşamına hızlıca dönebilir. Özel bir pansuman gerektirmediği gibi dikişlerin alınmasına da gerek yoktur.

Vajina girişindeki yuvarlak et nedir?

Rahim içi polipler, rahim iç tabakasının (endometrium) kalınlaşması ve büyümesi sonucu rahimin içinde oluşan “et parçası” olarak tanımlanabilir. Polipler rahim içinde değişik boyutlarda ve sayılarda ve değişik yerlerde gelişebilirler. Polip gelişiminde östrojen hormonunun etkisi olduğu düşünülmektedir.

Vajinadan sarkan şey nedir?

Bir kadının vajinasının etrafındaki kas, bağ ve deri ağı, pelvik organları, dokuları ve yapıları yerinde tutan, destek sağlayan, sinir, kas ve fasya kombinasyonun zayıflaması neticesinde zayıflar ya da kopar ve haliyle vajene doğru sarkmalar ve vajenden dışarı çıkmalar oluşur bu duruma vajinal sarkma (prolapsus) ...

Vajina daraltma çubuğu nasıl kullanılır?

Medicate Wonder Stick Kullanımı : Medicate Wonder Stick çubukları kullanım amaçları göz önüne alınarak şekillendirilmiştir ve 12 cm uzunluğunda bir puroya benzemektedir. Çubuklar vajina içinde en az 1 dakika en fazla 2 dakika kadar tutulmalıdır. Bu süre vücudun bitkileri emip kasların da daralması için yeterlidir.

Vajina sıkılaştırıcı nedir?

Vajinal sıkılaştırma, herhangi bir kesi yapılmayan, dikiş olmayan, ameliyatsız vajinal kanalın lazer teknolojsi ile fototermal şekilde sıkılaştırılması işlemidir. Bir problem ile vajianal kanala girilir ve tüm vajinal kanal 360 derece lazer ile taranır.

Genitalde Ben ne anlama gelir?

Genital siğiller, genital bölge ve çevresinde ortaya çıkarken, et benleri vücudun diğer kıvrım yerlerinde de görülebilir. Et benleri genellikle zararsızdır ancak genital bölgede ortaya çıkan et benlerinde yırtılma, kanama gibi durumlar nedeni ile enfeksiyonlar oluşabilir.

Vajina sarkması neden oluşur?

Normal doğum, çoğul gebelik, östrojen hormonunun yetersiz olması ve yaşlılık gibi nedenlerden dolayı pelvik kaslar ve bağ dokuları gevşer. Bu gevşemeye bağlı olarak yer çekiminin de etkisiyle rahim; aşağı, yani vajinanın içine doğru sarkar. Bu sarkma vajinanın dışından görünecek kadar ileri boyutta da olabilir.

Vajinal sarkma nasil gecer?

Vajina sarkması sebebiyle ortaya çıkan gözle görülür bir belirti söz konusu değilse herhangi bir müdahaleye ihtiyaç duyulmayabilir. Ya da kegel egzersizi gibi bazı egzersizlerle pelvik taban güçlendirilerek bu sorun çözülebilir. Fakat özellikle düzenli cinsel ilişki yaşayan kadınlarda cerrahi müdahale gerekebilir.