Akıl eş anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Akıl eş anlamlısı nedir?
  2. Memleket ne demek TDK?
  3. Akıl ile zeka eş anlamlı mı?
  4. Memleket eş anlamlısı nedir TDK?
  5. Prospektüs ne demek kısaca?
  6. Mutlu nin eş anlamlısı nedir?
  7. Dünya kelimesinin eş anlamı nedir?

Akıl eş anlamlısı nedir?

Akıl Eş Anlamlısı Anlamları aynı fakat yazılışları farklı kelimelere anlamlı kelimeler denir. Bu kelimeler cümle içerisinde aynı anlama geldiğinden birbirlerinin yerlerine kullanılabilir. Akıl kelimesi de bunlardan birisidir. Akıl eş anlamlısı us, bellek, beyin, hatıra, kanı ve karın kelimeleridir.

Memleket ne demek TDK?

a. 1. Bir devletin egemenliği altında bulunan toprakların bütünü, ülke: “Memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler.” -Atatürk. 2. Bir kimsenin doğup büyüdüğü yer, şehir, yurt: “Memleket isterim / Ne başta dert ne gönülde hasret olsun” -C. S.

Akıl ile zeka eş anlamlı mı?

Dimağ sözcüğü hem beyin hem de akıl anlamına gelir. Arapça kökenli bir sözcük olan feraset, zeka ve akıl kelimeleriyle eş anlamlıdır.

Memleket eş anlamlısı nedir TDK?

TDK sözlüğünde yer alan anlamları göz önünde bulundurulduğunda, memleket sözcüğünün eş anlamlısı olarak ülke, yurt, şehir ve bölge sözcükleri kullanılabilir.

Prospektüs ne demek kısaca?

Öz: Prospektüsler, reçeteli veya reçetesiz ilaçlar hakkında hastaya gerekli bilgileri sağlayan ve günümüzde kısmen internet üzerinden erişilebilir olsa da halen çoğunlukla ilaç kutuları içinde basılı halde sağlanan belgelerdir.

Mutlu nin eş anlamlısı nedir?

Mutlu Kelimesinin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler Nelerdir? TDK kaynaklarına göre; kelimesinin birden fazla anlamı bulunmaktadır. Berhudar, bahtiyar, mesut, ongun, sevinçli, hoşbaht bunlardan bazılarıdır.

Dünya kelimesinin eş anlamı nedir?

Dilimizde, dünya kelimesinin birçok eş anlamlısı da bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; yerküre, yeryüzü, evren, kainat.