Ivedilik ne demek türkçe bilgi?

İçindekiler:

  1. Ivedilik ne demek türkçe bilgi?
  2. Ivedikler ne demek?
  3. Ivedi ne demek kökeni?
  4. Ivedi olarak ne demektir?
  5. Evrensel olmak ne demek?
  6. Çalakalem ne anlama gelmektedir?
  7. Askeriyede ivedi ne demek?
  8. Ivedi hangi dil?
  9. Ivedi karar ne demek?
  10. Evrensel ne demek örnek?
  11. Evrensel doğrular nelerdir?
  12. Ateşten gömlek ne anlama gelmektedir?

Ivedilik ne demek türkçe bilgi?

TDK'ya göre ivedi kelimesinin anlamı; acele,aceleyle,acele olaraktır. - Tüm işlemler ivedilikle halledilecektir. -Delikanlı ivedi bir şekilde arkadaşının yanına gitti.

Ivedikler ne demek?

İvedi Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir? Çabuk davranma zorunluluğu, hızlı davranmak. Acil yapılan iş. Bir işte aceleci olmak, aciliyet ile birlikte hareket ederek yapmak.

Ivedi ne demek kökeni?

Arapça Aχḏ kökünden gelen ittiχāḏ إتّخذ "elde etme, alma" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça aχaḏa أَخَذَ "aldı" fiilinin iftiˁāl vezninde (VIII) masdarıdır. Eski Türkçe év- "hızlı gitmek, acele etmek" fiilinden evrilmiştir. ...

Ivedi olarak ne demektir?

Acele,acil anlamına gelir. Cümle içinde kullanımı: İvedi bir karar vermek ihtiyacındayım.

Evrensel olmak ne demek?

Evrensellik, anlayış düzleminde, hem bilgi hem de siyasal alanlarda genel geçer ilkelerin var olduğunu öne süren ve bu ilkelerin her yerde mutlak geçerliliğini savunan bir anlayış biçimidir. ... Ahlak ilkeleri her yerde ve her zaman bütün insanlar için geçerli bir yasa olmalıdır.

Çalakalem ne anlama gelmektedir?

zf. (çala'kalem) Gelişigüzel, durmadan yazarak: “Delegasyonumuz aleyhine çalakalem bir polemiğe girişmiş bulunuyordu.” -Y. K. Karaosmanoğlu.

Askeriyede ivedi ne demek?

Askeriyede ivedi ne demek? Acele,acil anlamına gelir.

Ivedi hangi dil?

Türkçe év- "acele etmek" fiilinden +? sonekiyle türetilmiştir. Türkçe fiil Eski Türkçe évedi sözcüğünden evrilmiştir.

Ivedi karar ne demek?

Acele,acil anlamına gelir. Cümle içinde kullanımı: İvedi bir karar vermek ihtiyacındayım.

Evrensel ne demek örnek?

Evrensel, evrensel olan ya da dünya çapında olan şey. Aynı zamanda birbirinden ayrı özellikler taşıyan şeylerin paylaştığı ortak özelliği dile getiren felsefi kavram. Örneğin: tekerlek, yemek tabağı ve halka birbirinden ayrı özellikteki nesnelerdir.

Evrensel doğrular nelerdir?

Evrensel doğrular, millet, ırk, din, kültür, ülke, mezhep, düşünce farkı gözetmeksizin kim tarafından yerine getirilirse getirilsin o kişinin kazanacağı doğrulardır. Yani başka bir ifadeyle; o doğrulara sahip olan kişi, şirket, ülke kazanmıştır, kazanıyor ve kazanmaya devam edecektir. Peki nelerdir o doğrular?

Ateşten gömlek ne anlama gelmektedir?

Ateşten gömlek giymek deyimi TDK anlamı zor, sıkıntılı ve dayanılmaz bir durumu ifade etmek veya büyük bir sorumluluğu anlatmak için kullanılır. Ateşten Gömlek Deyiminin Cümle İçinde Örnek Kullanımı (TDK) Nasıldır?