Idari tatillerde süre işler mi?

İçindekiler:

  1. Idari tatillerde süre işler mi?
  2. Idari tatilde çalışılır mı?
  3. Idari izinler yıllık izinden düşülür mü?
  4. Idari izinde maaş kesintisi oluyor mu?
  5. Tebliğ tarihinden itibaren nasıl hesaplanır?
  6. Işçi Bayramda çalışmak zorunda mı?
  7. Idari izin Nedir ücretli midir?
  8. Özel sektörde idari izin nedir?
  9. Yarım günlük izinler yıllık izinden düşülür mü?
  10. Yıllık izin fiilen çalışma sayılır mı?
  11. Idari izinde ek odeme kesilir mi?
  12. Idari izinde SGK primi ödenir mi?
  13. Adli tatilde hangi süreler işler?
  14. Tebliğ tarihi süreye dahil mi?
  15. Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün ne zaman başlar?

Idari tatillerde süre işler mi?

Devlet memurlarının Bakanlar Kurulu Kararı ile idari izinli sayıldığı günler hakkında 93. madde hükmü uygulanmaz, bir başka ifade ile bu tür günler süreleri etkilemez ve uzatmaz.

Idari tatilde çalışılır mı?

Ayşin Sincar: İdari izinlerde çalışılan süreler yıllık izinden düşmez. İdari izinde olan çalışanların ücretlerinde herhangi bir kesinti olmaz.

Idari izinler yıllık izinden düşülür mü?

İdari izin ise adından da anlaşılacağı üzere idare tarafından kamu görevlilerine verilen ve herhangi bir yasaya tabi olmayan izindir. İdari izin yıllık izinden düşülür mü? Ayşin Sincar: İdari izinlerde çalışılan süreler yıllık izinden düşmez. İdari izinde olan çalışanların ücretlerinde herhangi bir kesinti olmaz.

Idari izinde maaş kesintisi oluyor mu?

Mahkeme kararını verdi: İdari izinli hekimin maaşından kesinti yapılamaz.

Tebliğ tarihinden itibaren nasıl hesaplanır?

(1) Gün ile belirlenen süreler, tebligatın yapıldığının ertesi günü işlemeye başlar. (2) Süre, hafta olarak belirlenmiş ise, tebligatın yapıldığı günün, son haftada isim itibarıyla karşılığı olan günün mesai saati bitiminde sona erer.

Işçi Bayramda çalışmak zorunda mı?

İş sözleşmesinde bayram ve genel tatil günlerinde çalışılabileceğine ilişkin hüküm bulunması halinde ise işçi bayramda çalışmak zorunda.

Idari izin Nedir ücretli midir?

İdari İzin Ücretli Mi Ücretsiz Mi? Sıkça tartışılan izin türü olan idari izin yalnızca kamu personelleri için söz konusudur. İdari izin haklarını kullanan kamu personellerinin yıllık izinlerinden bu süre düşer. Söz konusu bu izinde kamu personelleri çalışmasalar dahi ücretlerini alırlar.

Özel sektörde idari izin nedir?

İdari izin, Bakanlar Kurulu kararıyla çalışma gününün tatil edilmesidir. İdari izin verildiğinde devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamamaktadır. Bu tatil, kanuni tatil olmayıp adından da anlaşılacağı gibi tamamen idari bir tatildir.

Yarım günlük izinler yıllık izinden düşülür mü?

Yarım günlük yıllık izin hakkı ile ilgili olarak, mevzuatta kesin bir hüküm bulunmamaktadır. Ancak tarafların anlaşması halinde özellikle dini bayramlarda ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önce sık rastladığımız yarım günlük çalışma süresi yıllık izin olarak kullanılabilir.

Yıllık izin fiilen çalışma sayılır mı?

Danıştay, aile hekimlerinin yıllık izinde geçen sürelerinin yıllık çalışma sürelerine dahil olmasına karar verdi. ... Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, Danıştay'ın kararı üzerine bir genelgeyle yıllık izinde geçen sürelerin fiili çalışma süresine dahil edilmesi gerektiğini duyurdu.

Idari izinde ek odeme kesilir mi?

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; Kamu kurumlarında yeniden dönüşümlü, uzaktan çalışma gibi esnek mesaiye geçilirken, dönüşümlü çalışacak olanlar bu sürede idari izinli sayılacak. Fiilen çalışma şartı aranan ek ödeme, döner sermayeler gibi mali haklarda kesinti olmayacak.

Idari izinde SGK primi ödenir mi?

Aynı şekilde İşveren'in idari izin kullandırması da inisiyatifine bağlı olup, kullandırılan idari izin, yıllık izinden mahsup edilemeyeceği gibi ücret ve SGK prim ödemesi de yapılması gerekir.

Adli tatilde hangi süreler işler?

(3) Tatil süresince bölge adliye mahkemeleri ile Yargıtay, yalnız tutuklu hükümlere ilişkin veya Meşhud Suçların Muhakeme Usulü Kanunu gereğince görülen işlerin incelemelerini yapar. (4) Adli tatile rastlayan süreler işlemez. Bu süreler tatilin bittiği günden itibaren üç gün uzatılmış sayılır.

Tebliğ tarihi süreye dahil mi?

Elektronik Tebligat Yönetmeliği'ne (m.9) göre, elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik tebligat adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.

Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün ne zaman başlar?

CMK Madde 39 Gerekçesi. Madde, sürelerin başlayacağı günü göstermektedir. Buna göre, Tebligat Kanununa göre yapılacak tebligattan sonra süre, tebligatın yapıldığının ertesi günü başlayacaktır.