Askeriyede bakaya kalmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Askeriyede bakaya kalmak ne demek?
  2. Bakaya kalmak cezası ne kadar?
  3. Bakaya kalanlar ne yapmalı?
  4. Asker kaçağı hemen askere alınır mi?
  5. Yoklama kaçağı muayene olursa hemen askere alınır mı?
  6. Bakaya olduğumu nasıl öğrenebilirim?

Askeriyede bakaya kalmak ne demek?

Bakaya kalmak olarak da tabir edilen bu ifade, askerlik çağına gelmesine rağmen bu vazifesini yerine getirmek üzere herhangi bir girişimde bulunmamış kişileri ifade etmektedir. Bakaya kalan bir kişi, askerlik maksadıyla göreve başlayacağı an ise para cezası ödemekle mükelleftirler.

Bakaya kalmak cezası ne kadar?

Bakaya veya yoklama kaçağı olmanın cezası nedir? Yoklama kaçağı ve bakayalar idari para cezasıyla cezalandırılır. Kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ödemek zorundadır.

Bakaya kalanlar ne yapmalı?

Bakaya kalan kişilerin yakalanması için Askeralma Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı ile birlikte çalışır. Polisin mesai içinde bakaya şahsı yakalaması durumunda askerlik şubesine götürülmesi gerekir. Mesai saatleri dışında ise tutanak tanzim edilir.

Asker kaçağı hemen askere alınır mi?

Yakalanarak muhafaza altına alınan yükümlüler, vakit geçirmeksizin ve en geç yirmidört saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, ilgili kolluk kuvveti tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.

Yoklama kaçağı muayene olursa hemen askere alınır mı?

YOKLAMA KAÇAĞI ASKERE NE ZAMAN GİDER? Asker kaçağı olmak kontrol esnasında kişinin hemen askere alınacağı anlamına gelmez. Yoklama kaçakları daha önce yoklamaya gitmelerine dair uyarıldılarsa ikinci kontrolde doğrudan askerlik şubelerine götürülür ve muayeneden geçerek serbest bırakılırlar.

Bakaya olduğumu nasıl öğrenebilirim?

Yoklama kaçağı olup olmadığınızı ya da bakaya kalıp kalmadığınızı öğrenmek için e devlet kapısına gitmeniz gerekmektedir. Turkiye.gov.tr adresinde askerlik durumunuzu öğrenebilirsiniz.