HGS ceza borcum var mı?

İçindekiler:

  1. HGS ceza borcum var mı?
  2. HGS cezası nasıl sorgulanır?
  3. HGS geçiş ihlali cezası nasıl ödenir?
  4. HGS cezası ne kadar gelir?
  5. HGS borc nasil odenir?
  6. HGS kaçak geçiş cezası nereye ödenir?
  7. Araç satışı yapınca HGS iptal olur mu?
  8. HGS iptal olur mu?
  9. HGS cezası nereye ödenir?

HGS ceza borcum var mı?

HGS ÜRÜN BAKİYEMİ VE GEÇİŞLERİMİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM? 60 1 788 numaralı müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz. HGS hesabınızla ilgili bakiye ve geçiş bilgilerine ve HGS geçiş ihlal cezalarına, http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresli internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

HGS cezası nasıl sorgulanır?

HGS cezası sorgulaması için e-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. “Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama” sayfasına tıkladıktan sonra e-Devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C. kimlik kartı ya da internet bankacılığı bilgilerinizle sisteme giriş yapmalısınız.

HGS geçiş ihlali cezası nasıl ödenir?

Geçiş İhlali Ödemeleri Nereye Yapılır? HGS ihlalli geçiş ödemelerini hesabına bakiye yükleyerek yapabilirsiniz: PTT HGS Bakiye Yükleme Sayfası anlaşmalı bankaların internet şubelerinden.

HGS cezası ne kadar gelir?

HGS KAÇAK GEÇİŞ CEZASI NE KADAR? 2021 HGS kaçak geçiş ücreti geçiş yerlerindeki ücrete göre belirlenmektedir. Mesela siz 5 TL olan bir gişeden geçiş ihlali yaptınız ve 15 gün içerisinde bakiyenize ödeme yapmadıysanız, geçiş ücretinin tam 11 katı yani 55 TL cezai işlem uygulanmaktadır.

HGS borc nasil odenir?

PTT Genel Müdürlüğü menüsünde bulunan ''Hızlı Geçiş İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama'' bağlantısı ile ceza sorgulaması yapılabilir. HGS cezası bulunan sürücüler, ödemelerini banka şubelerinden, internet şubelerinden ve mobil uygulamalarından yapabilirler.

HGS kaçak geçiş cezası nereye ödenir?

Ceza ödeme işlemini kimliğiniz ve banka kartınızı yanınızda bulundurmak koşuluyla rahatlıkla yapabilirsiniz. Aynı zamanda HGS cezası nereye ödenir için PTT merkez ve şubelerinden ve de online PTT sitesinden de ceza ödeme işlemini yapabilirsiniz.

Araç satışı yapınca HGS iptal olur mu?

Eğer satılan aracın plakası aynı kalacaksa mutlak suretle satıştan önce veya hemen sonra HGS kartının iptalinin istenmesi gerekiyor. Zira daha sonra size ait olmayan cezalarla ve borçlarla baş başa kalabilirsiniz. ... HGS kartınızı iptal ettirmek için bir PTT şubesine giderek HGS iptal formu doldurmanız gerekiyor.

HGS iptal olur mu?

İptal işlemleri yapmak isteyen araç sahipleri, PTT kurumuna direkt olarak başvuru yapmalıdır. Yapılan başvuruyla birlikte iptal işlemleri PTT tarafından otomatik olarak işleme alınacaktır. İptal başvurusu sonrası, HGS bakiyeleri bulunuyorsa 30 gün içerisinde bakiyeler HGS sahiplerine ödenir.

HGS cezası nereye ödenir?

İhlali Geçiş Ödemeleri İçin Ziraat Bankası ve Halkbank Şubelerine Başvurabilirsiniz. Değerli Yolcularımız, İhlalli geçiş yapan araç sahipleri, 6001 sayılı Kanun uyarınca, geçiş tarihini izleyen 15 (On beş) gün içinde geçiş ücretini cezasız ödemek için aşağıdaki bankalara başvurabilirler.