D vitamini eksikliği neden kaynaklanır?

İçindekiler:

  1. D vitamini eksikliği neden kaynaklanır?
  2. D vitamini hergün alınır mı?
  3. En iyi D vitamini nasıl alınır?
  4. D vitamini aç mı tok mu?

D vitamini eksikliği neden kaynaklanır?

D vitamini eksikliğinin en yaygın nedeni, güneş ışığına yeterince maruz kalmamaktır! Bununla birlikte gün içerisinde uzun süre kapalı ortamda kalanlar, ciddi karaciğer-böbrek hastalığı olanlar, rifampisin (tüberküloz-verem ilacı), epilepsi-sara ilacı kullananlar D vitamini eksikliği riski altındadırlar.

D vitamini hergün alınır mı?

D vitamini yoksunluğu veya yetersizliği olan yetişkinlerde ise günlük 5- 30 damla tavsiye edilir. · D vitamin kapsül, hekimin ayrı bir tavsiyesi bulunmadıkça günde 1- 2 kapsül yemeklerden yarım saat sonra bir bardak (200 ml) su ile içilebilir.

En iyi D vitamini nasıl alınır?

D vitamini gereksinmesini karşılamak için en iyi kaynak güneş ışınlarıdır. D vitaminin diyetle alımı ise sınırlıdır. Diyette D vitamini en fazla somon, uskumru, sardalya gibi yağlı balıklar ve yumurta sarısında bulunmaktadır.

D vitamini aç mı tok mu?

· A, E, D ve K vitaminleri gibi yağda çözünen vitaminlerin tok karnına alınması gerekir. · Bu vitaminlerin etkilerinin görülmesi için yağda çözülmesi gerekir. · Dolayısıyla D Vitamininin de alınması için en uygun zaman yemek sonrasıdır.