Istirahat raporu ödemesi ne zaman yatar?

İçindekiler:

  1. Istirahat raporu ödemesi ne zaman yatar?
  2. SGK rapor nasıl bildirilir?
  3. E devlet rapor sorgulama nasıl yapılır?
  4. Hastalık raporu ne zaman onaylanır?
  5. Işçi raporu ne zaman onaylanır?
  6. Rapor parası sorgulama nasıl yapılır?
  7. Istirahat raporu nereden alınır?
  8. Işçi raporları ne zaman onaylanır?
  9. Raporda çalışır ne demek?

Istirahat raporu ödemesi ne zaman yatar?

İş Göremezlik Ödeneği Ne Kadar Sürede Ödenir? İş göremezlik ödeneğinden faydalanmak isteyen çalışanların SGK tarafından istenen şartları yerine getirmesi ve rapor iletmesi durumunda en geç 15 gün içinde ödemesi yapılıyor.

SGK rapor nasıl bildirilir?

İşverenler, sigortalılarca hak edilen istirahat süresini takip eden 5 iş günü içinde elektronik ortamda Kuruma göndermeleri gerekmektedir. Yapılan düzenleme ile e-SGK / İŞVEREN / Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi (https://uyg.sgk.gov.tr/vizite/welcome.

E devlet rapor sorgulama nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliği ile E Devlet Kapısı üzerinden de alacağınız rapor parası ile ilgili güncel bilgileri görüntüleyebilirsiniz. E Devlet'e giriş yaptıktan sonra "4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme" sekmesine tıklayarak sisteme kayıtlı işgöremezlik ödeme bilginizi görüntüleyebilirsiniz.

Hastalık raporu ne zaman onaylanır?

İş göremezlik raporu alan işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren, raporu aldıktan 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK çalışanları raporu inceledikten sonra gerekli şartları sağlıyor iseniz, onay verilir. Rapor onaylandıktan sonra ise PTT'ye ödeme talimatı gönderirler.

Işçi raporu ne zaman onaylanır?

Çalışırken gerçekleşen kaza sonrası rapor alan işçi için muhtasar beyanname ile prim hizmet beyannamesine geçmiş olan işyerleri için de işyeri rapor onaylama süresi ise raporun bitiş tarihini takip eden ayın 26 'sı, geçmemiş olan işyerleri için de raporun bitiş tarihini takip eden ayın 23 'üdür.

Rapor parası sorgulama nasıl yapılır?

kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi yazmanız gerekmektedir. T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi eksiksiz ve doğru bir şekilde ilgili alanlara yazdıktan sonra “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Tıkladıktan sonra SGK rapor parası sorgulama işleminizi gerçekleştirmiş olacaksınız.

Istirahat raporu nereden alınır?

İş Yeri Hekimi ve Aile Hekimi Rapor Süreleri Çalışan, hastalık durumlarında iş yeri hekimine de başvurabilir. İstirahatli olması gerektiren durumlarda iş yeri hekimi işçiye en fazla 2 gün rapor verebiliyor.

Işçi raporları ne zaman onaylanır?

Tebliğ ile raporlu sigortalının çalışmadığına dair bildirimin 10 güne kadar olan istirahatlerde, istirahatin bittiği günü takip eden 5 günü içinde, 10 günden fazla olan istirahatlerde de 10 günlük sürelerin bitimini takip eden 5 günü içinde internet üzerinden yapılması zorunluluğu getirilmiştir.

Raporda çalışır ne demek?

Çalışanın hasta olduğu döneme ilişkin olarak verilen istirahat raporlarında, rapor bitim tarihinde sigortalının çalışabileceği veya işbaşı yapmayıp tekrar kontrol için muayene olması gerektiği belirtiliyor. Bu açıdan, raporlu işçiye rapor bitim tarihinde işbaşı verilmiş ise çalışmaya başlaması gerekiyor.