Seri No nereden öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Seri No nereden öğrenilir?
  2. Aile sıra no nereden bakılır?
  3. Kimlik seri no ile neler yapılabilir?
  4. HES kodu nasıl alınır telefon numarası?
  5. TC ile HES kodu nasıl alınır?

Seri No nereden öğrenilir?

Eski nüfus cüzdanlarında üst tarafta yer alan cüzdan no bilgisi yeni kimlik kartında ; ad , soyadı ve doğum tarihi bilgilerinin hemen altında yer almaktadır. Kartın üzerinde kimlik kartı seri no olarak adlandırılmış kısım ve harf ile sayılardan meydana gelmektedir.

Aile sıra no nereden bakılır?

Aile sıra numarası kimlik kartının, nüfus cüzdanının arka sayfasında bulunur. Arkada yer alan kutucuklardan birinde gösterilir. Ancak yeni kimlik kartlarına geçildikten sonra aile sıra numarasını bulamayan, göremeyen pek çok kişi vardır. Bunlar bu numarayı öğrenme için e-Devlet sistemi üzerinden sorgulama yapabilir.

Kimlik seri no ile neler yapılabilir?

ÇALINAN KİMLİK BİLGİLERİ İLE NELER YAPILABİLİR? Çalınan kişisel veriler ve kimlik bilgileriyle adınıza banka hesabı açılabilir, yeni telefon hatları alınabilir, kredi çekilebilir, şirket kurulabilir, interaktif bankacılık işlemleri gerçekleştirilebilir.

HES kodu nasıl alınır telefon numarası?

+908504770477 çağrı merkezinden destek alabilirsiniz. Sms ile HES kodu alırken “Kimlik numarası ile seri numarası uyuşmuyor” hatası alıyorsanız: En son aldığınız T.C. Kimlik Kartı ya da Nüfus cüzdanınız üzerindeki Seri Numaranızı girdiğinize emin olunuz.

TC ile HES kodu nasıl alınır?

HES kodu ayrıca kısa mesaj ile de alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılıyor ve 2023'e SMS olarak atılabiliyor.