Gastroenteroloji Nedir Hangi Hastalıklara?

İçindekiler:

  1. Gastroenteroloji Nedir Hangi Hastalıklara?
  2. Gastroenteroloji hangi testleri yapar?
  3. Gastroenteroloji nasıl bakar?
  4. Gaita testinde neler çıkar?
  5. Gastroenteroloji mideye bakar mı?
  6. Gastroenteroloji Hastalıkları Belirtileri Nelerdir?
  7. Hematoloji bölümüne hangi hastalar gider?
  8. Hematoloji testinde nelere bakılır?
  9. Gaita testi pozitif ne demek?
  10. Gaita testi pozitif çıkması kanser midir?

Gastroenteroloji Nedir Hangi Hastalıklara?

Gastroenteroloji ,sindirim sistemi kanalı dediğimiz yemek borusu,mide ,ince barsak,kalın barsak (kolon) ve makat bölgesi hastalıkları,karaciğer hastalıkları,safra kesesi ve yolu hastalıkları,pankreas hastalıkları ile karın duvarı hastalıklarını inceleyen, yani karın içi organlardan böbrekler hariç tüm organların ...

Gastroenteroloji hangi testleri yapar?

Tanısal testler genel olarak; kan sayımı, kan biyokimyası, dışkı numunesinin incelenmesi gibi laboratuvar tetkiklerin yanı sıra, ultrasonografi, röntgen, bilgisayarlı tomografi (BT), manyetik rezonans (MR), gibi radyolojik görüntülemelerden ve endoskopi, kolonoskopi, ERCP (Endoskopik yolla safra yollarının ...

Gastroenteroloji nasıl bakar?

Gastroenterology, yemek borusu, mide, ince bağırsak, kolon ve rektum, pankreas, safra kesesi, safra kanalları ve karaciğerin normal fonksiyon ve hastalıklarının incelenmesidir. Gastroenterolog da sindirim sistemi bozuklukları konusunda uzmanlaşmış doktordur.

Gaita testinde neler çıkar?

Gaita testinin istenmesindeki temel nedenler sırasıyla şu şekildedir;
  • Kolon kanserinin teşhisi.
  • Bağırsak enfeksiyonları
  • Parazit üreyip üremediği.
  • Dışkıda kan ve iltihap içeren hücrelerin olup olmadığı
  • Kabızlık, ishal ya da dışkıda çeşitli sorunlara ilişkin problemlerin ortaya konması
  • Sindirim sistemi sıkıntılar.

Gastroenteroloji mideye bakar mı?

Gastroenterology, yemek borusu, mide, ince bağırsak, kolon ve rektum, pankreas, safra kesesi, safra kanalları ve karaciğerin normal fonksiyon ve hastalıklarının incelenmesidir. Gastroenterolog da sindirim sistemi bozuklukları konusunda uzmanlaşmış doktordur.

Gastroenteroloji Hastalıkları Belirtileri Nelerdir?

Sindirim sistemi hastalıklarının başlıca belirtileri; hazımsızlık, karın ağrısı, karın şişkinliği, kabızlık, ishal, bulantı, kusma, ağza acı su gelmesi, kalp ile ilişkili olmayan göğüs arkasında yanma hissi, midede yanma/ekşime, sarılık (gözde, deride, idrarda), kanlı kusma, kahve telvesi şeklinde kusma, siyah ve cıvık ...

Hematoloji bölümüne hangi hastalar gider?

Anemi, kanama bozuklukları, kemik iliği yetersizlikleri, lösemi, lenf kanseri ve hemofili gibi kalıtsal geçişli kan hastalıkları hematoloji alanının uzmanlığındadır. Hematoloji, İç Hastalıklarının (Dahiliye) bir iç branşıdır. Hematoloji alanında çalışan hekimlere hematolog denir.

Hematoloji testinde nelere bakılır?

Hemogram testinde HGB (hemoglobin), WBC (beyaz küre sayısı), PLT (trombositler), HTC (hematokrit), MCH, RBC, RDW, lenfosit, monosit gibi birçok kan hücresinin değeri ölçülür. Bu parametrelerin bazıları doğrudan ölçümlerle elde edilirken bazıları da doğrudan ölçüm sonuçları çeşitli formüllerde kullanılarak elde edilir.

Gaita testi pozitif ne demek?

Pozitif olması; gastrointestinal kanalında anormal bir kanamanın mevcut olduğu anlamına gelir. Bu kan kayıplarına; ülser, divertikulozis, polip kanamaları, inflamatuvar bağırsak hastalığı, hemoroid, diş eti kanaması ve burun kanaması yüzünden yutulan kan ya da kanseröz bir tümör yol açıyor olabilir.

Gaita testi pozitif çıkması kanser midir?

Testin pozitif çıkması tek başına teşhis koydurmadığı gibi negatif çıkması da kişinin tamamen sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Örneğin kolon kanseri olduğu halde, kanserden kanama olmazsa kişinin testi negatif gelebilir.